UTR Echt
Image default
Eten en drinken

De verschillende soorten pizza

Pizza is een van de meest bekende en geliefde soort eten. Pizza is een Italiaans gerecht en bestaat een een bodem van deeg, waarop allerlei verschillende voedingsmiddelen gedaan worden. Dit wordt in de oven gedaan en je hebt een overheerlijke pizza. In de loop van de jaren zijn er allerlei verschillende soorten pizza´s tot stand gekomen. We gaan het daar in dit artikel meer in detail over hebben dus lees zeker verder!

De pizza Margherita

We beginnen met de meest klassieke pizza, de pizza Margherita. De pizza bestaat uit tomaten, mozzarella en verse basilicum. Voor extra smaak wordt er ook nog een beetje zout en olijfolie overheen gedaan. De pizza Margherita is een standaard pizza die bij de meeste mensen goed in de smaak valt. De pizza is vernoemd naar de Italiaanse koningin Margaretha, ze was bijzonder gecharmeerd door de pizza margherita.  Zelf deze pizza maken is erg eenvoudig, je hebt ten eerste een pizza bodem nodig, waarvoor je bij Monte Pizza Crust terecht kan. Daarna bedek je de pizzabodem met een laagje tomatensaus, mozzarella en basilicum. De pizza moet ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 250 celsius. 

De Quattro Formaggi

Een andere klassieke en geliefde pizza is de Quattro Formaggi.  Quattro Formaggi betekend ook wel vier kazen en zoals je dus al kon raden, is de Quattro Formaggi een pizza met vier verschillende soorten kazen. Traditioneel bevatten de kazen mozzarella als het fundamentele bestanddeel dat de vochtigheid tijdens het koken handhaaft en de andere kazen gedeeltelijk beschermt tegen de sterke hitte van de oven. Naast mozzarella zit er op een Quattro Formaggi ook standaard gorgonzola stracchino en fontina. De verschillende soorten kazen die gebruikt worden voor de Quattro Formaggi  kunnen echter verschillen.

De pizza marinara

De pizza marinara is een pizza die alleen bedekt is met tomatensaus, extra vergine olijfolie, oregano en knoflook. Er wordt beweerd dat de pizza marinara rond het jaar 1735 werd geïntroduceerd en destijds werd bereid met olijfolie, cherrytomaatjes, basilicum, oregano en knoflook. Ook wordt er beweerd dat het vaak door arme zeelieden werd besteld en op hun schepen werd gemaakt omdat het gemaakt was van ingrediënten die makkelijk te bewaren zijn. al deze beweringen worden echter alleen ondersteund door traditie in plaats van solide bewijs. Wat de echte geschiedenis ook mag zijn van de pizza marinara, het is nu in het heden een geliefde pizza.