UTR Echt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat kunt u doen als u ontslagen wordt?

Het is voor niemand leuk: ontslagen worden. Misschien bent u geschrokken, boos of zelfs verdrietig. U moet er in ieder geval voor zorgen dat u niet meteen uit emotie gaat reageren, dat doet namelijk vaak meer kwaad dan goed. Zorg eerst dat u al uw gedachten op een rijtje zet én uitzoekt wat uw rechten zijn. Het kan namelijk zomaar zijn dat u helemaal niet ontslagen mag worden!

Ontslag aanvechten

Wij raden het u ten strengste aan om niet zomaar akkoord te gaan met het ontslag. Doet u dit namelijk wel, dan heeft u geen recht op een WW-uitkering. Het is dus belangrijk om altijd een ontslag aan te vechten. Een advocaat in Eindhoven kan u hierbij helpen. De advocaat onderzoekt of het ontslag terecht is en of je recht hebt op bepaalde kosten, zoals een transitievergoeding. Tevens zal de advocaat zijn best doen tijdens de onderhandelingen met de werkgever over een zo hoog mogelijke vergoeding.

Waarom een advocaat inschakelen?

Als u niet op de juiste manier reageert of het ontslag wordt niet goed geregeld, dan kan dit grote gevolgen met zich meebrengen. In het ergste geval kan u in financiële problemen komen, omdat u geen WW-uitkering ontvangt en u geen nieuwe baan kunt vinden. Daarnaast proberen werkgevers slim te zijn en niks te vertellen over transitievergoeding of beweren dat u daar sowieso geen recht op heeft. Terwijl er in de meeste gevallen bij ontslag er juist recht is op een transitievergoeding.

Echter, als u geen rechten heeft gestudeerd en hier weinig over leest, dan is het logisch dat u dit niet weet, maar ook niet slim om in uw eentje aan te vechten. Een advocaat zorgt dat alle juridische zaken goed geregeld worden en alles netjes wordt vastgesteld in een vaststellingsovereenkomst. Wij drukken het u dus nogmaals op het hart: schakel een advocaat in. Bij de meeste advocatenkantoren kunt u zelfs een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Zo weet u zeker waar u aan begint, zonder kosten te maken.

https://openlegal.nl/