UTR Echt
Image default
Bedrijven

Social media inzetten bij Black Friday

Hoewel in Amerika Black Friday verre van een onbekende is, is het hier in Nederland sinds een paar jaar opkomend. Veel mensen hebben de afgelopen jaren het fenomeen uit Amerika leren kennen omdat steeds meer bedrijven uit Nederland mee doen. Maar Black Friday is niet zomaar wat acties verzinnen en deze live zetten. Het is veel meer dan dat. 

Wat is Black Friday? 

Tijdens Black Friday doen mensen in Amerika hun aankopen voor kerst. Traditioneel vindt deze dag plaats de vrijdag na Thanksgiving. Winkels doen voor lage prijzen hun producten in de verkoop. Hoe de dag is ontstaan is niet helemaal bekend. Inmiddels is deze dag een traditie en kennen we het ook in Nederland. Want ook Nederlandse bedrijven doen hun producten in de verkoop tegen scherpe kortingen tijdens deze dag. 

Black friday onder de aandacht brengen

Doe jij dit jaar ook mee met Black Friday als ondernemer? Dan wil je natuurlijk ook extra klanten trekken. Het is meer dan alleen een paar leuke acties opzetten. Niet alleen in Amerika doen klanten onderzoek naar de beste prijzen, ook in Nederland zijn mensen op zoek naar de beste prijzen. Je kunt Black Friday op verschillende manieren onder de aandacht brengen. 

Je kunt inzetten op onder andere SEO, SEA en social media. Omdat de mogelijkheden talrijk zijn, beperken wij dit artikel tot de mogelijkheden op social media. Dit is een goed kanaal om jouw aanbiedingen aan te kondigen, maar je kunt er ook adverteren. Maar vergeet zeker niet je website, zorg dat je content op social media overeenkomt met je website. 

Is jouw profiel up to date? 

Voordat je enthousiast berichten plaatst over Black Friday zorg ervoor dat je profiel up tot date is. Sluit je social media kanaal aan op jouw website en andersom? Gebruik je relevante hashtags en plaats je berichten die interessant zijn voor jouw klanten? Zorg dat de basis goed is. 

Kondig je aanbiedingen aan 

Vervolgens kun je starten met het maken van interessant en leuke berichten voor jouw social media kanaal. Hoe kun je dat doen? Nou op verschillende manieren;

  • Tel af met berichten. 

  • Maak leuke Instagram Stories. 

  • Maak video’s. 

  • Maak gifjes. 

  • Maak een winactie. 

Er zijn tal van manieren om de aandacht te trekken op social media. Maar vergeet niet dat interactie ontzettend belangrijk is. Zorg ervoor dat je volgers jouw berichten delen, maar ook dat je reageert op je volgers. Webcare is vitaal tijdens deze werkzaamheden. Zorg dat je bereikbaar bent en reageert op de vragen die volgers hebben. 

Probeer bovenal uniek te zijn. Alleen met unieke berichten blijf je in de gedachten van klanten. Op deze manier weten zij je weer terug te vinden op Black Friday. Maak je volgers bewust van jouw producten of diensten en wil je graag ook nieuwe mensen bereiken? Kies dan zeker voor adverteren. Door middel van adverteren richt je je op een specifieke doelgroep. En bereik je ook andere mensen en niet alleen jouw volgers. Hierdoor stijg je in bekendheid en is je online aanwezigheid vergroot. 

Zet social media dus slim in om zo nieuwe volgers te verkrijgen en je huidige volgers op de hoogte te stellen van beste deals. Zo ontvang jij meer bezoekers en verkoop je wat extra’s met Black Friday. En als je het goed doet, dan heb jij er een tevreden klant bij.