UTR Echt
Image default
Gezondheid

Paniekaanvallen in bed los je gemakkelijk op

Als je last heb van paniekaanvallen in bed dan is het verstandig om contact op te nemen met een expert. Nick de Waard is expert op het gebied van mentale gezondheid, dus ook expert op het gebied van paniekaanvallen in bed.

Hoe ontstaan paniekaanvallen in bed?

Paniekaanvallen in bed zijn gebeurtenissen die niet zomaar ontstaan, ze ontstaan vaak omdat iemand te lang veel stress ervaart. Daardoor gaan de meeste organen minder goed functioneren en sta je te lang in de overlevingsmodus. Deze overlevingsmodus wordt ook wel de ‘fight-or-flight’ modus genoemd. In deze modus ben je volledig overgenomen door angst en stress en daardoor kun je minder goed functioneren.

Paniekaanvallen ontstaan dus omdat iemand veel te veel stress ervaart.

Hoe los je paniekaanvallen op?

Paniekaanvallen zijn relatief eenvoudig op te lossen, als je natuurlijk weet wat je moet doen. Als je niet weet wat je moet doen, dan zul je merk dat het lastiger is om op te lossen. Pas als je bewustzijn schijnt op iets wat je niet weet, kun je de oplossing vinden. 

De eerste stap is dus om naar de angst te kijken: waar ben je bang voor? Waarom ervaar je nu een paniekaanval? Ben je echt in gevaar? Of niet?

De tweede stap is om vervolgens los te laten. Laat je verwachtingen en angsten los. Hoe meer jij kunt loslaten, hoe sneller je weer ontspannen bent. Paniek hoeft niet uren te duren. Hoe sneller jij ontspant, hoe sneller je weer rustig bent.

Paniekaanvallen komen en gaan en een paniekaanval in bed gaat ook weer over.

Als je de volgende keer ’s nachts een paniekaanval hebt, blijf dan rustig. Het komt allemaal goed. Blijf ontspannen en relaxt, dan zul je zien dat je snel genoeg weer normaal kunt leven.

Als je hier eens over wilt spreken, neem gerust contact op met Nick de Waard.

Paniekaanval in bed infographic van Nick de Waard

https://nickdewaard.nl/paniekaanval-in-bed/

Gerelateerde artikelen

Deze tandartskosten zijn aftrekbaar van de belasting

Hoe werkt een zware deken?

PCR Test in Hoofddorp: Voordat je naar het buitenland vliegt