UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een alternatief voor keukenzout? Deze opties heb je!

Keukenzout of tafelzout, iedereen heeft er wel een verpakking van in het keukenkastje staan. We gebruiken het voornamelijk om mee te koken en om onze maaltijden mee op smaak te brengen. Een klein scheutje zout kan jouw aardappels en vlees net dat beetje extra smaak meegeven. Toch kunnen we het heel goed begrijpen dat je wel eens een keer iets anders wilt proberen. Daarnaast is keukenzout helemaal niet zo gezond, vooral niet wanneer je er teveel van binnenkrijgt. Ben je op zoek naar een alternatief voor keukenzout? Lees dan even verder want hieronder zullen we diverse opties aan bod laten komen. Denk aan kruiden en specerijen, maar ook natuurzouten. Lees snel verder!

Kruiden en specerijen

Wist je dat keukenzout heel goed vervangen kan worden door kruiden en specerijen? Ook kruiden en specerijen kunnen jouw gerecht namelijk van een extra lekkere smaak voorzien. Je hoeft echt niet bang te zijn dat jouw eten ineens flauw smaakt, want kruiden en specerijen kunnen de afwezigheid van zout heel goed compenseren. Tot onze favoriete smaakmakers behoren onder andere: peper, paprikapoeders, oregano, basilicum, rozemarijn, koriander en knoflook. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere kruiden en specerijen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de webshop van Vehgroshop. Hier vind je een ruim aanbod aan diverse biologische kruiden en specerijen van de beste kwaliteit.

Natuurzouten

Ook natuurzouten zijn een prima alternatief voor keukenzout. Natuurzouten komen, zoals al wel uit de naam kan worden afgeleid, voor in de natuur en bevatten daarom geen jodium. Enkele voorbeelden van zouten die uit de natuur gewonnen kunnen worden zijn onder andere zeezout, steenzout en rookzout. Al deze zouten hebben hun eigen kenmerken en een unieke smaak. Natuurzouten hebben dan ook een heel andere smaak dan standaard tafelzout. Toch moet je ook met het gebruik van natuurzouten oppassen. Natuurzouten zijn namelijk net zo gezond of ongezond als keukenzout. Gezond wanneer je er niet teveel van binnenkrijgt, ongezond wanneer je dat wél doet. Een te grote zoutconsumptie kan een te hoge bloeddruk veroorzaken, waardoor de kans op hart- en vaatziekten en schade aan de nieren toeneemt. Gebruik dus met mate!

 

https://www.vehgroshop.nl/