UTR Echt
Image default
Bedrijven

Nooit meer ‘geen tijd’ hebben met een time tracker

Waarschijnlijk heb je iedereen wel eens horen zeggen “daar heb ik geen tijd voor”. Wat als we je zouden vertellen dat geen tijd hebben een mythe is. Een mens heeft een nachtrust nodig van 8 uur, als daarnaast nog 8 uur gewerkt wordt betekend dat dat er nog 8 uur over is voor andere dingen. Deze tijd kun je volledig indelen hoe jij dat wilt, door het stellen van prioriteiten kun je tijd maken voor bepaalde dingen.

 

Waarom werkt een time tracker zo goed?

De eerste stap om meer werk gedaan te krijgen is het bewust worden van de tijd die je te besteden hebt. Je moet ruimte vrijmaken voor verandering en dat kan voor sommige best lastig zijn. Met een time tracker kun je erachter komen hoeveel tijd je besteed aan bepaalde werkzaamheden, sommige zullen veel meer tijd in beslag nemen dan jij in gedachte had. Een time tracker werkt zo goed doordat je snel en overzichtelijk inzicht krijgt over waar je mogelijk tijd bent aan het lekken.

 

Time tracken kost veel tijd?

In tegendeel, het kost nauwelijks tijd. Als je start aan een taak druk je op ‘start’ en als je klaar bent druk je weer op ‘stop’. Ga je tussendoor iets anders doen kun je ook op ‘stop’ drukken voor een soort pauze moment in de taak. De tijd wordt wel gewoon opgeslagen. Zo neemt het nauwelijks tijd in beslag en kun je gewoon perfect bijhouden hoeveel tijd alles in beslag neemt.

https://keeping.nl/time-tracker