UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Een heggenschaar maakt korte metten met rommelige takken

Het laten groeien van een heg kan om meerderere redenen een goed idee zijn. Het is de ideale manier om wat privacy in je tuin te creëren en zorgt ook nog een dat je op een groene wijze een afscheiding van je eigen stukje grond krijgt. Net als voor andere begroeiing in je tuin geldt ook voor een heg dat hier onderhoud voor nodig is. Een strak vormgegeven heg ziet er niet alleen veel netter uit, maar bevordert ook de groei van de afscheiding op een positieve manier.

Heggenschaar kopen

Onderhoud aan je tuin stopt niet bij het snoeien van je heg. Om geen energie te verspillen kan je bij het kopen van een heggenschaar beter kiezen voor een elektrische heggenschaar of een heggenschaar met een accu. Voor een kleine heg kan een handmatige uitvoering weliswaar voldoende zijn, maar voor een grotere afmeting vergt dat onnodig veel inspanning. Waar moet je op letten als je besluit om een heggenschaar aan te schaffen?

Type heggenschaar

Bij het kiezen van een heggenschaar is het goed om stil te staan bij het volgende:

  • afmeting van de heg
  • voorkeur voor type heggenschaar
  • diameter van de takken
  • bewegingsvrijheid bij gebruik
  • gewicht van de heggenschaar
  • prijs die je wilt betalen
  • veiligheid bij gebruik

Beste heggenschaar

Voor het snoeien van je heg, wil je gebruikmaken van de beste heggenschaar. Om tot beste heggenschaar verkozen te worden, zijn eisen gesteld aan onder meer de bewegingsvrijheid en de veiligheid. De allerbeste heggenschaar is dan ook snoerloos. Zo voorkom je dat je het lijntje tussen jou en de heggenschaar per ongeluk doorknipt en de werkzaamheden alsnog handmatig moet voortzetten. Dit type heggenschaar is voorzien van een lithium-accu die eenvoudig na gebruik weer kan worden opgeladen, ook als hij nog niet helemaal leeg is. Voor jouw veiligheid is het belangrijk om de balans te kunnen bewaren tijdens het snoeien. Ook hier is aan gedacht bij het ontwerp van de beste heggenschaar. Een heg snoeien was nog nooit zo eenvoudig.

https://www.gereedschap-expert.nl/