UTR Echt
Image default
Bedrijven

Netbeheerder in Nederland

Een netbeheerder zorgt voor veilig en continue transport van gas en/of elektriciteit. U kan zelf niet voor een netbeheerder kiezen. Uw woonplaats bepaald namelijk wie uw netwerkbeheerder is. We hebben in Nederland zeven netbeheerders. Ze opereren allemaal in bepaalde delen van het land. De netbeheerders in Nederland zijn: Liander, Stedin, Enexis, Endurus, Coteq Netbeheer B.V., RENDO Netwerken en Westland Infra.

Werkzaamheden van een netbeheerder

Een netbeheerder is in zijn eigen werkgebied verantwoordelijk voor een aantal zaken. Een netbeheerder beheert het energienetwerk en uw meter. Ook is hij verantwoordelijk voor het onderhouden van uw meter en de registratie van uw aansluitingen. Verder is hij verantwoordelijk voor de aanleg van het energienetwerk en het transporteren van de energie. U moet natuurlijk ook betalen voor deze werkzaamheden. We noemen de kosten voor het onderhoud en het gebruik van de leidingen waarmee stroom en gas veilig bij uw huis aankomen netbeheerkosten. Weet u niet wie uw netbeheerder is? Dit kunt u terugvinden op de site van EAN-codeboek. U kan hier ook uw EAN-code terugvinden. Met behulp van deze code kan een leverancier zien hoe groot de meter is en wie de netbeheerder is.

Wie is Enexis?

Enexis is een van de zeven netbeheerders in Nederland. U ziet ze vast wel eens in uw dorp of stad rijden. Enexis opereerde voor 2009 onder de naam Essent. Enexis netbeheer is onderdeel van de Enexis Groep. Op de site van de Enexis Groep vindt u onder andere jaarverslagen en strategische plannen.

Enexis levert energie en gas in Groningen, Drenthe, Overijssel, Limburg en Noord-Brabant. Als u in Overijssel woont is Enexis altijd uw leverancier voor elektriciteit. Het kan zo zijn dat u voor gas een andere leverancier heeft. In deze provincies levert Enexis aan ruim 3 miljoen huishoudens en organisaties energie. Enexis zorgt ervoor dat het terug leveren van zelf opgewekte duurzame energie mogelijk is door middel van sociale en technische innovaties.

Contact opnemen

De enexis klantenservice is van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Uw mail wordt door de enexis klantenservice binnen 10 werkdagen beantwoordt. Het nummer waarop u de enexis klantenservice kun bereiken is 088-857 70 00.