UTR Echt
Image default
Afvalverwerking

Het snoeiseizoen is begonnen

Het is weer het moment van het jaar. De bomen en struiken worden weer een beetje groen en de eerste echte zomerse dagen breken aan. Dit alles betekent dat het tijd is om de tuin te gaan onderhouden. Veel bomen en struiken moeten weer worden bij gesnoeid. Het is belangrijk dit op tijd te doen. Te laat snoeien betekent dat de meeste takken al flink in de groei zitten. Door deze takken vervolgens te snoeien verliest de boom veel van haar voedingsstoffen. Daarnaast is te vroeg snoeien ook niet zo handig. Dit kan ervoor zorgen dat takken na het snoeien te lang worden. De kans is groot dat er vervolgens nog een keer gesnoeid moet worden vanwege te veel lange takken. Dit moet natuurlijk voorkomen worden.

Snoeiafval wegbrengen

Vervolgens is het natuurlijk de vraag: ‘wat te doen met al dat snoeiafval’. Het is mogelijk om het in de groenafvalcontainer te gooien. Daarnaast is het ook mogelijk om de gemeentelijke milieudienst te bellen zodat deze het snoeiafval komt ophalen. Een derde mogelijkheid is om het afval naar het milieupark te brengen. Het snoeiafval kan worden verpakt door het gebruik van touw of door het te deponeren in grote zakken. De zakken waarin vaak zand in grote hoeveelheden wordt levert zijn een prima oplossing. Deze zakken kunnen vervolgens in de auto worden geladen of in de aanhangwagen. In de meeste gemeentes is het wegbrengen van snoeiafval bij het milieupark overigens gratis. Dit kom doordat dit snoeiafval gebruikt wordt om compost van te maken of verbrandt wordt in bio centrales.

Een container huren

Een laatste optie is om een container te huren in zoetermeer. Deze contrainer kan gebruikt worden om al het snoeiafval in te verzamelen. De eigenaar van de container zorgt vervolgens voor het wegbrengen van het snoeiafval. Zelf heb je dus geen omkijken meer naar het snoeiafval. Dat is wel zo makkelijk. Naast snoeiafval kan er ook een container besteld worden voor puin. Dit is erg handig wanneer er verbouwd wordt. Het puin hoeft namelijk niet uit gesorteerd te worden. Met name voor grote hoeveelheden puin is het sterk aan te raden om een container in zoetermeer te huren.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-zoetermeer/