UTR Echt
Image default
Eten en drinken

Het must-have servies voor in je nieuwe woning

Voor het eerst op jezelf of samenwonen is al spannend genoeg. Dan nog niet eens te denken aan alle spullen die nieuw gekocht moeten worden om je huis in te richten. Alle benodigdheden in de keuken hoef jij je geen zorgen meer over te maken, dat regelen wij voor je.

Welke borden, schalen en kommen kies je?

Keuze voor servies is een kwestie van smaak. Jij bent degene die er iedere dag gebruik van moet maken. Kies je voor een licht kleurige of donker kleurige set. Om de mooiste servies-set te krijgen is het wel aan te raden om alles in dezelfde kleuren en stijl te pakken. Zo kan alles gecombineerd worden als je het gebruikt en ziet het niet gek uit als je gasten over de vloer hebt. Kies voor iets wat tijdloos is, geen gekke printen. Een subtiele print is altijd welkom, maar geen all-over in your face print. Kijk ook even of ze vaatwasser bestendig zijn. Het meeste servies is tegenwoordig vaatwasser bestendig, maar het kan geen kwaad om het even te checken voordat het meteen verpest is na een wasbeurt.

Alle benodigde glazen

Glazen komen in verschillende soorten en maten. Voor verschillende gelegenheden zijn er ook weer andere glazen. Het belangrijkste om te kiezen tussen glazen is de uitstraling, jij moet ze mooi vinden. Verder kan er gekeken worden naar het materiaal waarvan de glazen gemaakt zijn. De glazen die je sowieso in huis moet hebben zijn: longdrinkglazen, wijnglazen, cocktailglazen, champagneglazen en mokken. Longdrinkglazen zijn de standaard glazen waar je uit drinkt, kijk naar de uitstraling. Deze gebruik je het vaakst. Voor mokken kun je eventueel kijken naar je servies en hierbij een bijpassende mok halen. Bij wijnglazen kopen ga je voor uitstraling, maar ook voor materiaal. Kijk bijvoorbeeld naar kristallen opties. Hetzelfde geldt voor de champagneglazen. Voor cocktailglazen is het belangrijk dat er een wauw-factor aanzit. Zware glazen met een mooi reliëf hebben hierbij de voorkeur.

Bestek

Bestek kiezen is het gemakkelijkst van ze allemaal. Tegenwoordig zijn er veel besteksets gemaakt van verschillende materialen en kleuren. Vind jij zwart bestek mooi? Dan moet je daar zeker voor gaan, bedenk wel dat deze meestal minder lang meegaan. Het bestek dat het langst meegaat en altijd goed is, is het bestek gemaakt van RVS. RVS is namelijk vaatwasser bestendig en kan opgepoetst worden als het dof is geworden. RVS bestek is zilver van kleur, hierdoor past hij bij ieder servies.

https://www.wineandbarrels.nl/shop/114-wijnglazen/