UTR Echt
Image default
Woning en Tuin

Help, de mieren komen er aan!

Je leest het inderdaad goed! Het mierenseizoen staat weer voor de deur. Mieren kunnen voor aardig wat irritatie zorgen. In deze blog lees je wat je kan doen om de mieren buiten te houden. Zijn ze al binnen? Geen probleem,wat je leest hier ook hoe je weer van ze af komt!

Wanneer komen mieren tevoorschijn?

Heb jij ooit een mier zien lopen in de winter? Het lijkt mij sterk want mieren houden namelijk een winterslaap. De koudbloedige diertjes gaan vanzelf in winterslaap als het kouder wordt. De mier zal vervolgens weer tevoorschijn komen wanneer het kwik stijgt. Meestal duiken de eerste mieren rond eind maart op.

Waar kun je mieren tegenkomen?

Mieren kun je zowel binnen als buiten tegenkomen. Dat binnen mieren voor overlast zorgen dat is wel duidelijk. Echter leveren buiten mieren vaak ook overlast op. Zo kunnen ze graven onder tegels waardoor terreinen kunnen verzakken. Je kan voorkomen dat mieren binnen komen met een aantal simpele dingen:

  • Laat geen etensresten achter in het huis

  • Zorg ervoor dat vuile vaat niet te lang blijft staan 

  • Gebruik luchtdichte opbergdozen als je eten wilt bewaren

  • Zorg ervoor dat de vaatwasser gesloten is als er vuile vaat in staat

  • Wis geursporen die ze achterlaten

Hoe wis je geursporen

Mieren volgen elkaars geursporen om de weg te bepalen. Deze sporen kun je vervagen waardoor de mieren niet meer de weg weten om zomaar terugkeren. Je kunt de sporen van mieren al wissen met water en zeep. Een andere oplossing is om wat alcohol of azijn over de sporen te gieten. 

Zelf mieren bestrijden

Heb je last van mieren in huis en wil je er zelf voor zorgen dat je van ze afkomt? Er zijn een aantal dingen waar mieren niet tegen kunnen. Zo kun je muntjes neer leggen en binnen een aantal dagen zullen die mieren verdwijnen

Mieren aanpakken aan iemand anders overlaten?

Zie je het niet zitten om de mieren zelf te lijf te gaan? Of heb je al pogingen gedaan, maar lukt het niet om van ze af te komen? Wij hebben een netwerk van ongediertebestrijders die ervoor kunnen zorgen dat jouw mierenprobleem verdwijnt. Doordat wij door heel nederland gediplomeerde vakmannen hebben zijn binnen no-time bij jouw woning om je te helpen. Daarnaast geven ze je ook nog eens tips hoe jij ervoor kan zorgen dat de mieren niet meer in je woning terugkeren.

https://beestjeskwijt.nl/