UTR Echt
Image default
Zakelijk

EEN ADVOCAAT VOOR KINDERALIMENTATIE VOOR U

Wanneer u gaat scheiden dan is het verstandig om een scheidingsadvocaat in te schakelen. Bij een scheiding komt veel kijken en kunt u advies en ondersteuning gebruiken. Zeker als er kinderen in het gezin zijn, heeft u misschien een advocaat voor kinderalimentatie nodig. Een advocaat kan u helpen bij de procedures van de kinderalimentatie. Om zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, zult u en uw ex bepaalde stukken moeten aanleveren waarmee de advocaat een alimentatieberekening kan maken.

DE SCHEIDINGSADVOCAAT IN UTRECHT ADVISEERT U

U kunt dit ook zelf onderzoeken via de site www.rechtsbijstand.nl/hulpmiddelen/online-zelf-aan-de-slag/alimentatie om een indicatie te krijgen van de hoogte van de kinderalimentatie. Een exacte berekening vraagt om maatwerk, dus laat u wel goed adviseren. De scheidingsadvocaat in Utrecht informeert en adviseert u bij een scheiding. Zo kan de scheidingsadvocaat u niet alleen informeren en adviseren over de kinderalimentatie, maar ook over het opstellen van een ouderschapsplan en andere belangrijke zaken in een echtscheidingsprocedure.

Een scheiding moet niet onderschat worden. Naast de breuk van een jarenlang huwelijk, gaat u als gezin uit elkaar. Vooral wanneer u samen kinderen hebt, kan het een uitdaging zijn om de relatie met uw ex op een andere manier vorm te geven. Zeker wanneer er kinderen zijn, kunnen schuldgevoelens gaan opspelen. De vertrouwde wereld van uw kind is ineens een wankelend tapijt geworden. Het is daarom belangrijk dat kinderen begrijpen dat zij niet de oorzaak zijn van de scheiding van de ouders. Dat u en uw ex partner nog altijd vader en moeder zijn, ook al bent u niet meer bij elkaar in één huis. 

OUDERSCHAPSPLAN

Om zoveel mogelijk de kinderen te ontzien, wordt een ouderschapsplan ofwel een convenant opgesteld. Het opstellen van een duidelijk ouderschapsplan vormt een belangrijke en nodige stap in de echtscheidingsprocedure. In dit plan worden alle afspraken vastgelegd die onderling zijn gemaakt. Zodat u en uw partner weten bij wie welke verantwoordelijkheid ligt en u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Wat er in het ouderschapsplan staat zijn bijvoorbeeld afspraken over omgangsregelingen, zorgtaken en vakanties. Maar ook of er kinderalimentatie betaald wordt en wat de hoogte is daarvan. Het ouderschapsplan wordt door beide ex partners ondertekend en is hiermee een rechtsgeldig document. Het is een opgestelde overeenkomst, in sommige gevallen door de rechter bekrachtigd en daarmee bindend. Afspraken kunnen gezamenlijk worden gewijzigd. Doorgaans liggen de kosten het opmaken van een ouderschapsplan door een advocaat zo’n 300 euro.