UTR Echt
Image default
Woning en Tuin

: Douglas hout: Hout van hoge kwaliteit en ideaal voor jouw achtertuin

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar en betreft hout van hoge kwaliteit. Het hout is zeer sterk en doorstaat weer en wind. Het is het hardste hout wat je kunt krijgen. Daarom heeft het hout ook een hoge duurzaamheid. Je kunt er goed een tuinhuisje of buitensauna van bouwen. Het hout heeft tevens heel veel sfeer door de roodbruine tinten. Ook leent Douglas hout zich uitstekend voor een vlonder of schutting in jouw tuin.

Daarnaast kun je kant en klare Douglas tuinhuizen kopen. Deze tuinhuizen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diverse designs qua ramen, uitstraling en deuren. De stevigheid van het sluitwerk van het buitenverblijf waarborgt veiligheid. Een storm heeft geen invloed dankzij de stevigheid en ook inbrekers komen er niet makkelijk in. Een ander groot voordeel is dat Douglas hout zeer milieuvriendelijk is door de manier van verwerken. Daarnaast heeft het hout nauwelijks onderhoud nodig in tegenstelling tot gewoon vurenhout. Er zijn bij de constructies van blokhutten veel opties mogelijk zoals dubbele deuren, isolatie of de keuze uit wel of geen overkapping.

 

De constructie van een Douglas Buitenverblijven

 

De basis zijn vier hoekpalen. Een handige ringbalkconstructie zorgt voor extra stevigheid van de Douglas tuinhuizen. De stijl en interieur van jouw achtertuin bepaald hoe het tuinhuis eruit komt te zien. Je kunt kiezen uit verschillende deursoorten in verschillende stijlen en ook ramen, extra buitenverlichting, mate van isolatie, afmetingen en model. Naast tuinhuizen kun je ook makkelijk een stevige weerbestendige overkapping van Douglas hout laten bouwen. De overkappingen vergen weinig onderhoud en staan mooi in elke achtertuin. De minimale levensduur van Douglas hout bedraagt wel 10-15 jaar. Garantie om dus lang plezier van te beleven. Jong hout heeft een mooie roodbruine kleur, ouder Douglas hout wordt geliger van kleur. Het hout vervaagd zodra het ouder word langzamer naar een grijze kleur. Je kunt het hout altijd beitsen of verven om de kleur weer naar wens te krijgen. Het harde Douglas hout is ook nauwelijks vatbaar voor schimmels en houtrot.

 

Voordelen van Douglas hout

 

Douglas hout heeft mooi natuurlijke houtnerven en is goedkoop door de hoge kwaliteit. Het heeft een natuurlijke uitstraling en is zeer passend om eenheid en harmonie te creëren in de tuin. Naast tuinhuisjes, overkappingen en schuttingen leent Douglas hout zich ook uitstekend voor het maken van tuinmeubelen vanwege de stevigheid. Eigenlijk kun je Douglas hout voor alles gebruiken in de achtertuin om een tuin onderhoudsarm te maken. Water dringt niet makkelijk door de houtlaag heen waardoor het hout alle seizoenen goed doorstaat. Het hout hoeft dus niet steeds opnieuw gelakt te worden. Naast dat Douglas hout zeer geschikt is voor buiten kun je het ook in je woning verwerken in het interieur of aan het exterieur van de woning.

 

 

https://tuinartikelenoutlet.nl/content/25-tuinhuis-met-overkapping