UTR Echt
Image default
Dienstverlening

De vier categorieën van skischoenen

Zomervakanties zijn lang niet meer de enige vakanties die populair zijn in Nederland. In de afgelopen jaren is er een groei in het aantal mensen dat op wintersportvakantie gaat. De meeste populaire wintersport bestemmingen zijn onder andere Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Naast een toplocatie is het belangrijk om de juiste ski uitrusting mee te nemen. Terwijl het vinden van de juiste plaats meestal geen probleem is, ondervinden sommige skiërs andere problemen zoals branderige voorvoeten of tintelende tenen tijdens het skiën. Het is daarom belangrijk om te weten dat skischoenen in vier categorieën kunnen worden ingedeeld. Wat deze categorieën zijn en hoe je de beste wandelschoenen op maat kan vinden, lees je hier onder.

Piste schoenen

De eerste categorie van skischoenen is de piste schoen. Zoals de naam het al weggeeft,kan je dit soort schoenen het beste gebruiken op de piste. Skischoenen in deze categorie worden in vergelijking met de andere categorieën het meeste verkocht. Ook zitten deze schoenen comfortabel en zijn ze licht van gewicht. Verder zijn dit soort schoenen ook beschikbaar in verschillende vormen. Zo zijn de ietwat stevigere schoenen voornamelijk bedoeld voor sportieve skiërs. Dit in tegenstelling tot de flexibele types piste schoenen die vooral handig zijn voor beginnende skiërs.

Raceschoenen

De tweede categorie skischoenen zijn raceschoenen. Alhoewel amateur skiërs het beste piste schoenen kunnen gebruiken, zijn raceschoenen bedoeld voor de wat meer ervaren skiërs. Schoenen in deze categorie zijn dan ook geen soepele schoenen. Deze skischoenen voelen door het stevig materiaal waarvan ze zijn gemaakt, daardoor ook zwaarder aan.

Freeride schoenen

Naast de piste en raceschoenen hebben we ook freeride schoenen. Freeriden houdt in dat je een afdaling maakt op nog niet eerder aangeraakt sneeuw. Je bent dus als het ware buiten de piste. Om deze reden zijn dit soort schoenen zowel licht als stevig. Bovendien zijn freeride schoenen zeer comfortabel. Daarbovenop kunnen deze schoenen ook in loopstand worden gezet, waardoor je ze kan gebruiken tijdens een hike.

Toer skischoenen

Als laatst hebben we de toer skischoenen. Deze schoenen kenmerken zich door licht in gewicht,zeer comfortabel en flexibel te zijn. Voor een lang stuk lopen zijn deze schoenen Ook zijn deze schoenen zeker aan te raden voor een lang stuk lopen. Om in de toerski binding te passen zijn de zolen niet alleen van gaatjes, maar ook van ruber gemaakt. 

 

https://www.wandelschoenopmaat.nl/