UTR Echt
Image default
Eten en drinken

De meest voorkomende soorten vis in blik

Vis in blik is in meer varianten beschikbaar dan vaak gedacht wordt. U kunt veel kanten op als het gaat om gerechten met ingeblikte vis, of het nu gaat om de lunch, een tussendoortje of het diner.

Welke soorten vis in blik zijn er?

Ingeblikte vis is gezond en biedt veel voordelen. Het is dan ook zeker de moeite waard om eens een aantal soorten te ontdekken, bijvoorbeeld uit het assortiment van Deepblue. Hieronder viindt u een overzicht van de vijf meest voorkomende soorten vis in blik:

  1. Tonijn: Tonijn in blik is zeer voedzaam en het past ook zeker goed binnen diverse dieetplannen. In een blikje van 5 ons zit nauwelijks vet, slechts 140 calorieën en 32 gram eiwit. Er zijn ook blikjes tonijn die met olie zijn verpakt. Deze bevatten ongeveer het dubbele aantal calorieën.
  2. Zalm: Een heel populaire variant van vis in blik is zalm in blik. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ingeblikte zalm veel goedkoper is dan verse zalm. Ingeblikte zalm bevat evenveel omega-3 en eiwitten als verse zalm. Als u een lekkere salade wilt maken, een gezonde(re) hamburger of knapperige viskoekjes, dan is dit een uitstekende optie.
  3. Ansjovis: Ansjovis uit blik is een uitstekende optie als u zoekt naar een lekker tussendoortje. Het is smaakvol en voedzaam, terwijl er in een gemiddeld blikje slechts 100 calorieën te vinden zijn. Wel is het belangrijk om ansjovis uit blik met mate te eten, vooral door het hogere zoutgehalte. Ideaal voor een opkikkertje tussendoor.
  4. Makreel: Van alle soorten vis in blik is dit misschien wel de meest onbekende. Makreel is een grote vis, waardoor deze niet snel in een ingeblikte vorm verwacht wordt. Toch kunt u zeker genieten van makreel in blik. Het is een uitstekende bron van eiwitten en rijk aan omega-3 en omega-6 vetzuren. Bij mannen verlaagt ingeblikte makreel de bloeddruk.
  5. Krab: Krab wordt vaak gezien als hét ingrediënt van de luxe maaltijd, maar het is zeker ook ‘gewoon’ in blik te verkrijgen. In ingeblikte krab vindt u gezonde eiwitten, maar ook een goede hoeveelheid cholesterol. Het is daarom wel belangrijk om met mate te genieten van krab in blik.

Kies nu voor vis in blik

Ook zin gekregen in een heerlijke maaltijd met vis in blik? Deepblue is een vooraanstaande leverancier hiervan. Zij voorzien u graag van ingeblikte vis in iedere mogelijke oplage.

https://deepblue.nu/