UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Alles over een gezonde leefstijl

 

Veel mensen zijn op zoek naar een positieve leefstijlverandering, bijvoorbeeld stoppen met roken of meer energie en vitaliteit uit jezelf kunnen halen. Een leefstijlcoach kan je hierbij helpen en je coachen om je gedrag te kunnen veranderen. De gedragsverandering die nodig is voor een positieve leefstijlverandering kan namelijk soms nog best een uitdaging zijn. Maar wat is precies een gezonde leefstijl? En hoe kan een leefstijlcoach je helpen om deze te stimuleren? Alles hierover lees je in dit blog! 

 

Wat is een gezonde leefstijl? 

Een gezonde leefstijl bestaat uit een aantal onderdelen, bijvoorbeeld voldoende bewegen, gevarieerd eten en ontspannen waar het kan. Daarnaast is het belangrijk dat je niet rookt en matig bent met alcohol. Op verschillende gebieden kan er gekeken worden naar een gezonde leefstijl. Een voorbeeld hiervan zijn de BRAVO-gedragingen. Deze gedragingen gaan over Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Omgaan met stress maar er wordt ook gekeken naar life-balance en vitaliteit. Hierbij wordt er gekeken naar hoe het is om te leven in een omgeving die vooral ongezond gedrag stimuleert en hoe je dit kan veranderen. Daarnaast wordt er gekeken naar het concept van een positieve gezondheid en hoe een positieve leefstijlverandering hierin past. 

 

Voeding

Een ander belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl is voeding. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan over macro- en micronutriënten, cholesterol, bloedglucose, antropometrische meetmethoden en hormonale verandering. Een leefstijlcoach leert hoe je voedingspatronen kan analyseren en hierover kan adviseren. Zo weet een leefstijlcoach alles over de feiten en fabels rondom voeding en bijvoorbeeld afvallen. 

 

Stress

Stress, ontspanning en slapen zijn ook onderdelen van een gezonde leefstijl. Een leefstijlcoach wordt getraind om stress-gerelateerde klachten te herkennen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoe het zit met hartslag en bloeddruk en een gezond slaappatroon. Mindfulness is een voorbeeld van interventies op het gebied van stress, slapen en ontspanning en leefstijlcoaches zijn hierin getraind. Er wordt hierbij ook gekeken naar hoe vitaal je bent en wordt er aandacht besteed aan de work life balance en timemanagement. Een leefstijlcoach is gespecialiseerd op deze gebieden en kan helpen met het bevorderen van een gezonde leefstijl.

 

We hopen dat we je met dit blog inzicht hebben kunnen geven over wat een gezonde leefstijl inhoudt en hoe een leefstijlcoach je hiermee kan helpen. Bedankt voor het lezen!

 

https://leefstijlcoachacademy.nl/