UTR Echt
Image default
Verbouwen

Alle informatie over de bouwkundige keuring Utrecht

Weet jij al wat een bouwkundige keuring Utrechtinhoudt? Het is een keuring die veel duidelijk kan maken over een bestaande woning. Zo krijg je een duidelijker beeld van de staat van de woning, doordat een professional overal naar gaat kijken. Er kan hierdoor niets over het hoofd gezien worden als het huis doorgelopen wordt. Een van de professionals die jou kan helpen bij het uitvoeren van een keuring is Schippers Bouwconsult. Maar hoe kun je de keuring eigenlijk uit laten voeren en waar wordt allemaal naar gekeken? Na het lezen van onderstaande informatie ben je overal van op de hoogte.

 

De kosten op een rij met een bouwkundige keuring Utrecht

Een bouwkundige keuring in Utrecht is een onafhankelijke keuring van de woning. Tijdens deze keuring wordt op verschillende punten gelet en kan er een schatting van de kosten gegeven worden om te bekijken hoeveel de reparaties in gaan houden. Daarbij worden de kosten te allen tijde opgesplitst tussen directe kosten, de kosten die op langere termijn nodig zijn en de bedragen voor de woningverbetering. Zo weten zowel de koper als de verkoper hoeveel geld er nodig is om de woning goed bewoonbaar te maken en te kunnen verkopen.

 

Kijken naar energiezuiniger leven

De bouwkundige keuring Utrecht gaat niet alleen om het achterstallige onderhoud dat aan de woning te vinden is, maar ook de energiecheck. Veel woningen kunnen namelijk op het gebied van energie nog verbeterd worden. Dit zijn kosten die je niet direct hoeft te maken, maar wel een wereld van verschil kunnen geven op de toekomstige energierekeningen. De mogelijkheden om jouw woning energiezuinig te maken staan op een rij. Als verkoper kun je er dan voor kiezen om al werkzaamheden uit te voeren of dit over te laten aan de koper.

 

De afspraak voor de keuring inplannen

Om een bouwkundige keuring Utrecht aan te vragen, moet je een afspraak maken met een professional. Je kunt samen met de verkoper een aantal data doornemen en deze doorgeven aan de professional. Jij of de verkoper moeten wel altijd aanwezig zijn bij de keuring. Samen lopen jullie een rondje door het huis. Hierbij wordt niet alleen naar het algemene gekeken, maar ook naar de constructie en de ruimtes die bijna niet gebruikt worden. Binnen enkele dagen is het rapport opgesteld en staan de kosten voor reparaties overzichtelijk op een rij.

 

Kosten voor de keuring

Voordat de bouwkundige keuring Utrecht uitgevoerd kan worden, moeten de kosten betaald worden. De kosten voor de keuring wordt altijd bepaald op basis van de grootte van de woning. Hoe groter, hoe meer je gaat betalen aan de professional. Hiermee weet je wel zeker dat alles naar behoren opgesteld wordt en de duidelijkheid gegeven wordt over de staat van de woning. Uiteindelijk kan het leiden tot de verkoop van de woning of enkele reparaties voordat de woning te koop aangeboden wordt. Zo kun je er het beste uit gaan halen met het verkopen van de woning.