UTR Echt
Image default
Woning en Tuin

5 redenen om in Utrecht te gaan wonen

Ben je uitgekeken op je huidige woonplaats en wil je ergens anders wonen? Of woon je nog thuis en wil je het huis uit? Wat je situatie ook is, één ding is duidelijk: je wilt verhuizen. Maar waar ga je dan wonen? Misschien dat Utrecht een goede plek voor je is! Deze bruisende stad heeft vele voordelen. Een huis huren in Utrecht of kopen is dus misschien ook wel wat voor jou. Weten waarom? Lees dan gauw verder. 

  1. De centrale ligging

Dit voordeel ligt misschien wel het meest voor de hand. Utrecht ligt midden in het land. Hierdoor is de stad van alle kanten goed bereikbaar. Je bent altijd binnen 5 tot 10 minuten op de snelweg. Het maakt dus niet erg uit waar je werkt, vanaf Utrecht is het eenvoudig te bereiken.

Daarnaast is Utrecht ook goed te bereiken met het OV. Utrecht Centraal is een belangrijk station, waarvandaan treinen in alle richtingen vertrekken. 

  1. Levendige stad 

Utrecht is een erg gezellige stad. Volgens velen heeft het bijna dezelfde sfeer als Amsterdam. Het leeft en is erg bruisend, maar net iets rustiger. Daarnaast heb je in Utrecht enorm veel leuke winkeltjes en restaurantjes. Extra leuk zijn de restaurantjes die aan/ bijna in de gracht zitten. 

  1. Utrecht is groen

In Utrecht vind je een heel aantal parken waar je even tot rust kunt komen. Maar ook net buiten de stad vind je veel groen. Utrecht staat bekend om de Loosdrechtse Plassen waar je in de zomer heerlijk met een bootje kan varen. Ook de Utrechtste Heuvelrug en de Langbroeker Wetering zijn mooie stukjes natuur die niet kunnen ontbreken. 

  1. Betere huurprijzen

De huurprijzen zijn voor een drukke stad als Utrecht redelijk laag. Vooral als je dit vergelijkt met andere steden zoals Den Haag of Amsterdam. Er zijn daarnaast mogelijkheden voor iedereen om te huren. Zo zijn er veel kamers voor studenten, maar er zijn ook genoeg sociale huurwoningen. 

  1. Goed onderwijs 

Utrecht heeft de beste universiteit van Nederland, de Universiteit van Utrecht. Daarnaast is er in Utrecht ook nog een Hogeschool met een groot aanbod aan studies. En kun je in Utrecht niets leuks vinden? Er zijn nergens in Nederland zoveel scholen en universiteiten binnen een uur bereikbaar als in Utrecht. 

Wil je nu ook in Utrecht wonen? Begrijpelijk, maar wellicht kun je wat hulp gebruiken bij de zoektocht. Kijk dan eens op www.huurstunt.nl. Hier vind je een groot aanbod huurwoningen en kamers in Utrecht en vele andere steden. Succes met de zoektocht!