UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor het aantrekken van (goede) arbeidskrachten

3 tips voor het aantrekken van (goede) arbeidskrachten 

Met de huidige arbeidsmarkt is het van groot belang dat je moeite en aandacht steekt in het aantrekken van nieuwe medewerkers. Het aanbod is groot en de activiteit op de arbeidsmarkt is laag. Dit betekent dat vacatures moeilijker gevuld worden en het lastig kan zijn om de juiste kandidaten aan te trekken. In dit blogartikel verklappen we jou een aantal stappen die je kunt ondernemen om jouw zoektocht naar een goede match makkelijker te maken. Lees snel verder als jij meer wilt leren over hoe jij goede arbeidskrachten kunt aantrekken. 

 

Een goed doordacht functieprofiel 

Wanneer je vaker vacatures hebt geplaatst weet je vast en zeker dat het belangrijk is om een functieprofiel op te stellen. Misschien besef je je alleen nog niet hoe groot dit belang daadwerkelijk is. Je moet je voorstellen dat een kandidaat de hele keuze van een sollicitatie baseert op het gevoel dat hij of zij krijgt van het functieprofiel dat jij aanbiedt. Wanneer jij niet goed weet waar je naar op zoek bent of hier niet tot in de details over na hebt gedacht is de kans veel kleiner dat je iemand vindt die zich goed vindt aansluiten bij het functieprofiel. Wanneer je functieprofiel te breed is zul je waarschijnlijk wel veel reacties krijgen maar is de kans klein dat je een goede match vindt. Is jouw functieprofiel gespecificeerd en duidelijk? Dan krijg je waarschijnlijk minder reacties maar zijn de aanmeldingen een stuk waardevoller.

Onthoud het talent dat eerder solliciteerde  

Kandidaten die reageren op jouw vacature zijn overduidelijk geïnteresseerd in een functie bij jouw organisatie. Het is daarom zonde om daar verder niks mee te doen. Het kan zijn dat iemand namelijk voor deze specifieke functie geen match is, maar in de toekomst voor een andere vacature wel perfect geschikt zou zijn. Het is daarom verstandig om Cv’s te bundelen en te bewaren zodat je op een later moment altijd een aantal Cv’s bij de hand hebt van mensen die interesse hebben getoond in een baan bij jouw organisatie. 

 

Besteed het recruitmentproces uit

Heeft jouw HR afdeling het al heel druk met andere belangrijke personeelszaken en mis je net de gespecialiseerde kennis en expertise om optimaal aan de slag te gaan met de openstaande vacatures? Schakel dan hulp in van een recruitment bureau! De mensen die bij een bureau werken zijn gespecialiseerd in het vinden van de juiste match, hebben jarenlange ervaring in de markt en weten precies waar ze talenten kunnen vinden. De juiste medewerkers op de juiste plek is van onschatbare waarde en op lange termijn absoluut heel waardevol. Dit maakt het inschakelen van specialistische hulp absoluut een waardevolle en slimme investering. 

https://www.matchfortalent.nl/