UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

2 redenen waarom een auto leasen de betere optie is

2 redenen waarom een auto leasen de betere optie is

 

Hoewel de meeste Nederlanders nog steeds in een eigen gekochte auto rondrijden, komt het leasen van een auto steeds iets meer onder de aandacht. Sommige mensen besluiten een auto te kopen zonder dat ze echt goed op de hoogte zijn van alle nadelen die hieraan kleven. Ook verdiepen maar weinig mensen zich in de mogelijke alternatieven voor een koopauto. In veel gevallen blijkt een auto leasen namelijk de betere optie te zijn. Wij kunnen zo al twee redenen bedenken. Welke dit zijn? Dat lees je in deze blog. Lees dus snel verder!

 

Je hoeft niet eerst jarenlang te sparen

 

Een heel belangrijk voordeel van een lease auto is dat je niet eerst jarenlang hoeft te sparen. Vooral wanneer je in jouw droomauto wilt kunnen rijden met alles erop en eraan kan het best een tijd duren voordat je het benodigde bedrag bij elkaar hebt gesprokkeld. Het mooie van een lease auto is dat je in principe morgen al in een dergelijke auto kunt wegrijden. Zo heb je dus altijd een auto voor de deur staan en hoef je bovendien jouw buren niet meer lief aan te kijken om te vragen of je hun auto voor de zoveelste keer mag lenen. Doei afhankelijkheid van anderen of het openbaar vervoer, hoi vrijheid om te gaan en staan waar je zelf wilt. Neem eens een kijkje op www.autolease.nl/ en ontdek de mogelijkheden.

 

Je weet precies waar je aan toe bent

Een ander heel belangrijk voordeel is dat je precies weet waar je aan toe bent. Je betaalt maandelijks één vaststaand en vooraf afgesproken bedrag voor het ‘huren’ van de auto en dat is het. Verzekering, belasting, reparaties, pechhulp, alles zit er al bij inbegrepen. Alleen de brandstofkosten moet je zelf betalen. In tegenstelling tot een koopauto hoef jij je niet druk te maken over eventuele onvoorziene kosten en hoef je dus ook geen spaargeld voor reparaties en dergelijke achter de hand te houden. Om je een voorbeeld te geven: is de distributieriem van de lease auto aan vervanging toe? Jij zult niet voor deze veelal vrij forse kosten hoeven opdraaien. De leasemaatschappij waar jij de auto van ‘huurt’ is hier verantwoordelijk voor. Zo kun je jouw spaargeld bewaren voor leukere dingen. Daarom is een auto leasen goedkoop!

https://www.autolease.nl/