UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Let hierop bij het kopen van een nieuwe bh

Een nieuwe bh kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Maar zodra jouw oude vertrouwde bh begint te lubberen of niet meer goed aansluit, zul je er toch echt een keer aan moeten geloven. Want het dragen van een goede bh, in de juiste maat en die voldoende ondersteuning biedt, is ontzettend belangrijk. Dat zul je hieronder wel lezen. Er zijn dan ook een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe bh. Welke dat zijn? Dat lees je allemaal in deze blog. Lees dus snel even verder!

De juiste cupmaat

Een eerste belangrijke stap wanneer nieuwe bh’s kopen op jouw to-do lijstje staat is om jouw cupmaat te bepalen. Je kunt dit natuurlijk in een professionele lingeriezaak laten doen maar ook op het internet vind je tal van tips hoe je dit zelf thuis kunt doen. Het is helemaal niet zo moeilijk, zolang je maar weet wat je doet. Lukt het jou niet in je eentje om jouw cupmaat op te meten? Vraag dan bijvoorbeeld een goede vriendin of zij jou wil helpen. De juiste cupmaat kiezen is ontzettend belangrijk want je wilt natuurlijk niet hebben dat de bh te los zit of juist heel erg knelt. Een bh die continu afzakt of omhoog kruipt leidt alleen maar af en zorgt ervoor dat jij minder fijn in je vel zit.

 

Voldoende ondersteuning

Wanneer je van plan bent om de bh dagelijks te gaan dragen en misschien zelfs wel tijdens het sporten is het belangrijk om te kiezen voor een bh die voldoende ondersteuning biedt. Zo zijn er zelfs speciale sport bh’s te koop die extra ondersteuning bieden. De wat meer uitgewerkte, sierlijke bh’s bieden vaak de minste ondersteuning. Leuk voor tijdens het uitgaan, maar niet echt praktisch wanneer je de hele dag moet werken. Ga dan voor een bh met wat meer ondersteuning om rugklachten en andere lichamelijke klachten te voorkomen.

 

De gebruikte materiaalsoort

Ook wat betreft de materiaalsoort waarvan de bh gemaakt is heb je de keuze uit verschillende opties. Goedkopere bh’s worden over het algemeen gemaakt van slechtere kwaliteit en vaak ook meer synthetische materialen. Dit soort materialen voelen al snel broeierig en zweterig aan en kunnen bovendien leiden tot huidirritatie. Kijk daarom altijd even op het labeltje om te zien uit welke materiaalsoorten de bh bestaat.

 

https://www.sliponline.nl/