UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Zo houdt u uw hoofd koel deze zomer

Zo houdt u uw hoofd koel deze zomer

Met de steeds warmer wordende zomers is het moeilijk uw hoofd koel te houden. Soms is het zelfs binnen niet meer uit te houden. Met deze 4 tips slaat u zich door de hitte heen.

Schaduw creëren

In uw tuin of balkon kan het erg heet worden zonder schaduw. Een schaduwdoek of parasol kan hier een oplossing voor bieden. Zo kunt u tijdens het zonnen of tijdens een koffiemomentje in de zon even bijkomen in de schaduw. Ook is het verstandig om (grote) ramen af te schermen door een parasol of zonwering. Zo blijft het ook binnen lekker koel.

Zorg binnen voor airconditioning

Misschien voor de hand liggend, maar daarom niet minder handig. Een airconditioning zorgt ervoor dat uw slaapkamer, woonkamer of kantoor eenvoudig en snel heerlijk koel wordt. Tegenwoordig kunnen airco’s veel meer dan alleen verkoelen. Zo kunnen sommige airco’s de lucht die verkoeld wordt gelijktijdig reinigen en is een monoblock airco naast verkoelen ook in staat uw woning te verwarmen.

Ramen

Waar we net aangaven dat het raadzaam is te zorgen dat er geen zonlicht door uw ramen naar binnen schijnt kan het wel handig zijn om uw ramen te openen. Door ramen (als het ‘s avonds is afgekoeld) tegenover elkaar open te zetten trekt de koude lucht door uw huis heen en koelt uw huis af. Ook is het handig om uw ramen op de bovenverdieping open te zetten. Warmte stijgt op en kan dus via bijvoorbeeld uw dakraam uw huis verlaten.

Groen


Ook de beplanting van bijvoorbeeld klimop of blauwe regen tegen uw woning kan helpen het hoofd koel te houden. Zo wordt uw muur namelijk afgeschermd tegen de zon en neemt de klimop de warmte goed op, waardoor het binnen koel blijft.
Ook een groen dak kan uitkomst bieden. Een groen dak isoleert namelijk erg goed. Dit zorgt ervoor dat u er in de zomer koel en in de winter warm bij zit. Daarnaast bent u minder geld kwijt aan gas en elektra!