UTR Echt
Image default
Woning en Tuin

Wisselen van internet en bellen, zo gemakkelijk kan het zijn

Alles-in-één pakketten voor bellen, internet en TV, we maken er allemaal gebruik van. Soms zijn we jaren en dagen klant bij één provider. Gemak dient de mens immers en waarom omwisselen als iets bevalt? Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt beredeneren nogal wat vaste gebruikers.

Bent u toch ergens een beetje nieuwsgierig of het niet voordeliger en net zo goed kan? Lees dan verder. 

Wisselen van provider alles-in-een pakket

Er zijn enkele grote spelers op gebied van alles-in-een pakketten, zoals bekend zijn de grootste partijen Ziggo, KPN, Tele2 en XS4All – daarnaast zijn is er nog meer keuze uit kleinere partijen. Niet alleen verschilt het aanbod vaak per provider, zoals het aantal TV kanalen, eigen kanalen, maar ook beltarieven kunnen noemswaardig verschillen. 

Veranderen van provider is minder lastig dan het lijkt. Bezoek een vergelijkingswebsite die u een seintje geeft zodra uw abonnement bijna afloopt. Hiervoor is zelfs een app beschikbaar. Tegen de tijd dat uw abonnement vervangen kan worden ontvangt u een beter aanbod. Is dit aanbod interessant voor u, dan wordt het overstapproces voor u in gang gezet. U hoeft hiervoor zelf nauwelijks enige actie te ondernemen. 

Ben ik dan telefonisch onbereikbaar en heb ik dagenlang geen internet?

U hoeft niet bang te zijn dat u door te wisselen van provider telefonisch onbereikbaar zult zijn, of dat u enkele dagen geen internet hebt. Dit is allemaal keurig geregeld, zodat de consument zo min mogelijk hinder ondervindt. 

Beter aanbod van eigen provider

Het kan tevens de moeite lonen om uw eigen provider eens te benaderen, want waarom zouden anderen wel allerlei extra’s ontvangen, die telkens maar weer overstappen, en u niet? Sommige providers komen vaste klanten tegemoet met leuke extra’s zodra de vaste klant zelf contact opneemt en vraagt om een beter aanbod. Het is het proberen waard. Weigert uw provider, onderneem dan zelf actie en stap over bij de eerst volgende mogelijkheid. 

https://halloroos.nl/

Gerelateerde artikelen

Vastgoed in Limburg? Verhuur het!

Tips om je deur(en) te decoreren

Welke stijl kies jij voor je thuiskantoor?