UTR Echt
Image default
Woningen

Wat zijn de grootste oorzaken van riool problemen in Breda?

Rioolproblemen zijn een van de meest voorkomende problemen waar huiseigenaren in Breda mee te maken krijgen. Rioolwater kan grote schade veroorzaken aan uw woning, dus het is belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken. Als u niet zeker weet hoe u een professionele rioolservice in Breda kunt vinden of wat deze problemen in de eerste plaats veroorzaakt, maak u dan geen zorgen! We hebben hier alle informatie die u nodig heeft.

Verstopte afvoeren

Verstopte afvoeren zijn het gevolg van een opeenhoping van vet en ander vuil. Dit kan gebeuren als u te veel zeep in uw gootsteen gebruikt, of als u uw vaatwasser niet schoonmaakt na gebruik. Hetzelfde geldt voor etensresten en vet dat achterblijft op borden, pannen en keukengerei dat vervolgens in de gootsteenafvoer terechtkomt.

Verstopte afvoeren veroorzaakt door boomwortels komen meestal voor in oudere huizen waar leidingen niet goed ondersteund of geïsoleerd zijn. Wanneer dit gebeurt, zullen boomwortels uiteindelijk groeien in rioolleidingen en verstoppingen veroorzaken die leiden tot problemen bij woningen in heel Breda.

Boomwortels in riolering

Boomwortels kunnen problemen veroorzaken in het riool omdat ze groeien naar water en voedingsstoffen, die vaak aanwezig zijn in het riool. Als boomwortels uw leidingen binnendringen, ziet u tekenen van schade op uw terrein:

  • trage afvoer van badkuipen en gootstenen
  • Kleine gaten in de muren van uw huis die er eerst niet waren
  • Plotselinge verstoppingen of opstoppingen in gootstenen of toiletten

Er zijn drie manieren om wortelproblemen te voorkomen: 1) houd bomen uit de buurt van rioolleidingen; 2) gebruik wortelbarrières zodat er geen wortels kunnen binnendringen; 3) installeer een stuw om overtollig water weg te leiden van bomen en in het riool.

Beschadigde leidingen

De grootste oorzaak van rioolproblemen in Breda is schade aan de leidingen. Dit kan worden veroorzaakt door boomwortels, corrosie of bevriezing, en is vaak het gevolg van veroudering van de infrastructuur. Boomwortels zijn meestal de meest voorkomende boosdoener voor beschadigde leidingen. Na verloop van tijd groeien deze wortels in uw riool en verstoppen het, wat op een gegeven moment een enorme opstopping veroorzaakt. Een andere reden voor dit soort schade is dat de meeste wortelsystemen een onverzadigbare dorst naar water hebben, waardoor ze zelfs in de kleinste scheurtjes van uw riolering proberen te komen om al het vocht op te drinken dat ze te pakken kunnen krijgen!

Als u merkt dat uw toilet niet goed werkt of dat er iets anders mis is met uw huishoudelijk sanitair (zoals altijd problemen met doorspoelen), controleer dan eerst waar al die leidingen ondergronds op elkaar aansluiten voordat u aanneemt wat de oorzaak kan zijn dat ze niet werken zoals bedoeld: Ze kunnen gewoon wat TLC nodig hebben!

Voor het verhelpen van een probleem; schakel een professionele rioolservice in!

Als u last heeft van rioolproblemen in Breda en niet weet hoe u deze moet verhelpen, schakel dan een professionele rioolservice in. Zij kunnen uw riool controleren op problemen die verdere problemen kunnen veroorzaken, uw riool ontstoppen in Breda en alles snel oplossen.

https://www.rioolgroep.com/