UTR Echt
Image default
Woningen

Waar je op moet letten bij het kopen van tegels voor je badkamer

Het opknappen van je badkamer bestaat uit verschillende delen. Een daarvan zijn je badkamertegels. Het kan het verleidelijk zijn om gewoon voor de eerste set badkamer tegels te gaan die je aandacht trekt. Er is echter meer om uit te kiezen dan alleen wit of grijs. Er zijn tal van verschillende stijlen en kleuren beschikbaar die bij je smaak passen. In dit artikelen worden enkele factoren toegelicht waar je op moet letten bij het kiezen van badkamertegels.

Je moet een tegel kiezen die bij je stijl past

De volgende stap is het kiezen van een tegel die bij jouw stijl past. De badkamer wordt vaak beschouwd als een van de belangrijkste kamers in een huis. Het moet zo worden ingericht dat het de rest van je huis weerspiegelt. Dit kan worden gedaan door tegels te kiezen met vergelijkbare kleuren of patronen die je in je huis gebruikt. Hoewel er veel verschillende opties beschikbaar zijn, worden porselein en keramiek over het algemeen beschouwd als de beste materialen. Dit komt door hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Tegels gemaakt van deze materialen zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren. Je hebt dus enorm veel keuze als je op zoek bent naar badkamer tegels.

Houd rekening met de grootte van je badkamer

Als je een grote badkamer hebt, is het verstandig om voor kleinere tegels te kiezen. Deze zijn makkelijker schoon te maken en te onderhouden. Dit kan vooral handig zijn als je kinderen of huisdieren hebt. Als je badkamer erg klein is, werken mozaïek stijlen mogelijk niet goed. Grotere porseleinen tegels zien er beter uit in grote badkamers. Als je wat variatie in je tegel ontwerp wilt, kun je twee tinten van dezelfde kleur gebruiken.

Hoe slipvaster ze zijn, hoe meer ze kosten

De slipbestendigheid van tegels kan worden uitgedrukt in percentages. Hoe hoger het percentage, hoe beter. Het is belangrijk om te weten dat verschillende soorten tegels verschillende slip waarden hebben. Porseleinen tegels hebben over het algemeen een slipweerstand van 30%, terwijl keramische tegels een slipweerstand van 20% hebben. Dit betekent dat ze minder slipvast zijn dan porseleinen tegels. Glas en steen zijn erg gladde oppervlakken, dus deze kun je beter vermijden in je badkamer. Glanzende tegels kunnen erg glad zijn als ze nat zijn. Als je kinderen hebt die in de badkamer rondrennen, kun je beter kiezen voor tegels met een matte afwerking. Zorg er bij het leggen van je tegels voor dat je ze vlak en waterpas legt. Als ze niet plat worden gelegd, zullen de voeglijnen water verzamelen en kunnen er schimmels ontstaan ​​als ze niet regelmatig worden schoongeveegd.