UTR Echt
Image default
Woningen

Verlichting in jouw woning

Je gaat verhuizen of je bent toe aan een nieuwe inrichting. Hoe ga je deze inrichten en waar moet je rekening mee houden? Er zijn tegenwoordig vele soorten lampen op de markt. Denk hierbij aan een schemerlamp, kroonluchter, staande lamp of aan de muur. Hieronder helpen we je graag verder over de opties die er allemaal beschikbaar zijn.

Plafondlampen

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten lampen beschikbaar. Je hebt de kroonluchter, plafonniere of spotjes. Het is belangrijk om te kijken wat voor licht je in de desbetreffende kamer nodig hebt. Zo heb je in de keuken een lamp nodig die genoeg licht geeft zodat je in de keuken alles helder en overzichtelijk houdt. Bij de eettafel heb je weer een lamp nodig die voor sfeer zorgt maar ook voor voldoende licht als er gewerkt, geknutseld of huiswerk gemaakt wordt aan tafel. In de woonkamer is het juist weer fijn als je mooie sfeerverlichting hebt zonder dat je meteen met geknepen ogen naar de tv of jouw bezoek moet kijken omdat het licht te fel is. 

Soorten lampen

Het is ook belangrijk om te kijken naar wat voor lampen je wilt kijken. Er zijn namelijk meerdere soorten lampen beschikbaar. Denk hierbij aan LED lampen, TL buizen en halogeen lampen. Het meest gekozen tegenwoordig zijn de LED lampen. Dit voornamelijk omdat ze goed verlichten en energiezuinig zijn. Vooral dat laatste is een groot pluspunt omdat de kosten tegenwoordig al snel oplopen in de vaste lasten en het milieuvriendelijker is. In LED verlichting heb je verschillende tinten beschikbaar. Je kan voor wit gaan maar ook voor warm wit of een lamp die gekleurd verlichting geeft. Dit is natuurlijk geheel aan wat voor jou belangrijk is in jouw woning. In de keuken is een goede witte tint belangrijk maar in de woonkamer is warm wit misschien wel weer heel fijn.

Huisstijl

Niet geheel onbelangrijk is de stijl die je wilt creëren in huis. Zoals met de meubels kan je ook met de lampen jouw woning helemaal stylen zoals hoe jij dat wilt. Je kan een kijkje nemen op Lampentotaal. Hier hebben ze verschillende soorten stijlen beschikbaar. Hier kun je kijken voor een mooie klassieke stijl, een stoere industriële stijl, een hippe bohemian/ibiza stijl of een hele neutrale stijl. Je kan kiezen uit verschillende kleuren, materialen, groottes en de lichtdoorlaatbaarheid bij de lampenkappen. Je kunt uiteraard er ook voor kiezen om meerdere stijlen met elkaar te combineren!