UTR Echt
Image default
Electronica en Computers

U vergeet uw oude devices

Veel organisaties beschikken over een grote hoeveelheid oude hardware. Deze hardware staat ergens onder een doek te verstoffen en dat is zonde. U kunt hier hoogstwaarschijnlijk namelijk iets veel beters mee doen, hiermee helpt u niet alleen uzelf maar ook het milieu. U bent vast benieuwd wat u dan wel niet kunt doen met uw oude devices? Dat zullen we u even haarfijn uitleggen.

Datavernietiging

Vind u het ook zo zonde om steeds maar weer nieuwe devices aan te schaffen, wellicht totaal overbodig. U kunt alle data die op uw device staat op professionele wijze laten vernietigen. Zo is uw oude device weer als nieuw. Deze oude devices kunnen dan hergebruikt worden voor de inrichting van verschillende werkplekken. Niet alleen is dit goed voor uw portemonnee, dit is ook erg goed voor het milieu. Door spullen te hergebruiken dragen we allemaal ons steentje bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Ook kunt u de oude apparaten weggeven aan familie/vrienden.

Verdien een zakcentje

Vaak zijn uw oude devices nog geld waard, dit hebben veel ondernemers niet door. Zonde, want het is over het algemeen een win-winsituatie. U bespaart ruimte op kantoor, of waar u de oude hardware ook heeft opgeslagen. Deze ruimte kunt u weer gebruiken voor andere zaken. Ook krijgt u geld voor de oude hardware. Een bedrijf wat is gespecialiseerd in het opkopen van oude hardware en het veilig verwijderen van data is CTC IT Solutions. CTC IT Solutions biedt bij het laten opkopen van uw hardware extra service, zij zorgen voor veilige datavernietiging. Zo kunnen uw gegevens niet in verkeerde handen terecht komen, ideaal.

Computers

Computers recyclen

We houden er tegenwoordig allemaal van; recyclen. Van het scheiden van karton, plastic en restafval tot het inleveren van oude apparaten, batterijen en ga zo maar door. Computers recyclen is de laatste jaren dan ook erg in trek. Echter, is dit niet compleet zonder risico’s. Uw oude devices staan hoogstwaarschijnlijk vol met gevoelige data. Deze data mogen natuurlijk niet in verkeerde handen terecht komen. Het is daarom belangrijk om uw data op veilige manier te vernietigen, ook als u het apparaat gaat recyclen. De veiligste manier om dat te doen is door professionele hulp in te schakelen.

Gooi het weg

Is uw hardware zo oud dat het eigenlijk niets meer waard is? Wees niet bang, gooi het weg. Het weggooien van oude hardware kan echt geen kwaad, doe dit bij de milieustraat. Ook op deze prehistorische devices kan gevoelige dat staan, let daar op.