UTR Echt
Image default
Winkelen

Scootmobiel kopen? 5 belangrijke tips!

Een scootmobiel kopen is iets wat je waarschijnlijk niet dagelijks doet. Aangezien het om een grote investering gaat, wil je natuurlijk geen kat in de zak kopen. Bovendien wil je een langere tijd gebruik maken van je scootmobiel. Daarom is het zaak dat je je goed laat informeren alvorens je besluit een scootmobiel te kopen. Daarom hebben we 5 belangrijke tips opgesteld waar je op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Lees snel onze blog!

 

Inventariseer je wensen en behoeften

Voordat je op zoek gaat naar je nieuwe scootmobiel, zal je eerst bij een aantal zaken moeten stilstaan. Want wat zijn de eisen waar de scootmobiel aan moet voldoen? Wanneer je thuis niet veel ruimte hebt, kan je dus geen grote scootmobiel nemen en als je veel op reis gaat, dan is een zware elektrische scootmobiel niet praktisch. 

 

Scootmobiel kopen bij een specialist

Wanneer je op zoek bent naar een scootmobiel is het belangrijk dat je kijkt bij een speciaalzaak. Deze speciale scootmobielwinkels hebben veel kennis en ervaring op het gebied van scootmobielen. Daarom kunnen zij je als geen andere adviseren welke scootmobielen er feilloos aansluiten op je wensen en behoeften. 

 

Het kiezen van een scootmobiel

Scootmobielen komen voor in verschillende vormen en maten. Zo heb je nieuwe scootmobielen, maar ook tweedehands scootmobielen. De nieuwe varianten zijn duurder in de aanschaf, terwijl een tweedehands scootmobiel voordeliger is in prijs. Deze scootmobiel occasions kunnen echter wel wat gebruikssporen bevatten.

Naast deze varianten zijn er ook opvouwbare varianten en modellen met drie of zelfs vierwielen. Opvouwbare scootmobielen worden voornamelijk gebruikt wanneer je op reis gaat. Deze modellen zijn licht en bovendien inklapbaar waardoor ze ideaal zijn om mee op reis te nemen. De driewiel scootmobiel is een stuk wendbaarder en is enorm handig in krappe ruimtes. Wil je meer stabiliteit en veiligheid? Dan biedt een vierwiel scootmobiel de oplossing!

 

Vraag meerdere offertes op

Je kunt bij verschillende bedrijven een offerte opvragen. Door de prijzen met elkaar te vergelijken, weet je de beste deal te scoren. Neem daarom rustig de tijd en neem niet meteen een beslissing. Een scootmobiel kopen doe je namelijk voor langere periode. Overhaaste beslissingen kunnen dus leiden tot een hogere aanschafprijs.

 

Vraag een proefrit aan

Wanneer je een scootmobiel aanschaft, is het natuurlijk wel van belang dat jij je lekker voelt wanneer je gebruik wilt maken van je scootmobiel. Daarom is het van belang dat je ook een proefrit aanvraagt. Zo weet jij zeker dat jij je prettig voelt en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.