UTR Echt
Image default
Bedrijven

ongelukken op de werkvloer voorkomen met digital work instructions

Als onderneming is het voorkomen van ongelukken op de werkvloer ontzettend belangrijk. Het laatste wat je wilt is dat personeel gewond raakt. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. In deze blog vind je tips voor het bevorderen van veiligheid op de werkvloer.

 

Opgeruimde werkomgeving

Los slingerende onderdelen op de werkvloer vormen struikelgevaar. Helaas zijn nog veel te weinig bedrijven die hier daadwerkelijk goed op letten. Het verlengde van struikelgevaar is  het dragen van veiligheidsschoenen met ijzeren zolen. Het is wel zo fijn dat voeten niet doorboord kunnen worden op de werkvloer.

 

Digital work instructions

Wat digital work instructions doen is een duidelijke werkinstructie. Naast een stapsgewijze instructie worden ook veiligheids- en kwaliteitseisen in beeld gebracht passend bij uit te voeren taken. Met digital work instructions wordt personeel altijd herinnert aan op welke manieren de veiligheid gewaarborgd kan worden.

 

Gehoorbescherming

Als je op kantoor werkt zul je er misschien niet zo snel bij stil staan. Maar binnen magazijnen en fabriekshallen kan het geluid een hoog decibel bereiken. Als het decibel boven 80 komt is het wel zo verstandig om gehoorbescherming te dragen. Zelfs in de horeca of symfonieorkesten zouden eigenlijk in de drukte gehoorbescherming moeten dragen.

 

Routes

Het kan heel kinderachtig klinken, maar routes kunnen de veiligheid op de werkvloer bevorderen. Als er geen kruisverkeer plaatsvindt en op logische plekken wordt rondgereden met steekwagens weet iedereen precies waar gelopen kan worden en waar eventueel uitgekeken moet worden voor mogelijk gevaar.

 

https://ezfactory.nl/en/digital-work-instructions/