UTR Echt
Image default
Bedrijven

Kies duurzaam, kies een karton verpakking

Ben je eigenaar van een onderneming die regelmatig pakketjes verzend? Dan is het aan te raden eens na te denken over de manier van verpakken die hiervoor gebruikt wordt. Veel kleine ondernemingen denken gewoon plastic te kunnen gebruiken omdat het maar kleine hoeveelheden zijn. Nederland telt ontzettend veel van dit soort kleine ondernemingen, allemaal samen is dit toch een grote hoeveelheid plastic verpakking die jaarlijks gebruikt wordt. Maak een statement als bedrijf en stap over op karton verpakking.

 

Een karton verpakking draagt bij aan een goed imago

Een slimme en makkelijke methode voor een beter imago als bedrijf is door over te stappen op kartonnen verpakkingen. In Nederland wordt steeds meer de nadruk gelegd op duurzamer leven. Bestempel dozen met een reminder dat jouw organisatie staat voor duurzaamheid en win hiermee veel klanten. En geef eerlijk toe, je ontvangt zelf ook liever een pakket van karton dan van plastic.

 

De voordelen van een kartonnen verpakking

Naast dat het goed is voor het milieu zijn er nog twee grote voordelen. Een karton verpakking is véél makkelijker te bedrukken dan een plastic verpakking. Het bedrukken van verpakkingen kan een positief marketing effect hebben. Omdat verpakking op maat gemaakt kan worden kan het ontwerp flexibel worden opgesteld. Karton wordt snel gerecycled en heeft daardoor een korte omloop, door deze korte omloop is kans op bacteriën op de verpakking een stuk kleiner.

 

https://endlessbranding.com/karton-verpakking