UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Het gebruik van een led lamp met sensor op kantoor

De meeste kantoorpanden zijn tegenwoordig uitgerust met een led lamp met sensor. Dit houdt in dat de lampen in de kantoorruimte of vergaderzaal pas gaan branden op het moment dat ze beweging registreren. Dit is kostenefficiënt: een ruimte wordt niet onnodig verlicht en het licht gaat alleen branden als er ook daadwerkelijk mensen aanwezig zijn. Ook is het beter voor het milieu. Het zogenaamde ‘lichtvervuiling’ door kantoorpanden waar ook ’s avonds en in het weekeinde in sommige kantoren nog licht brandt, is een groot probleem. Hoe maak je het meest efficiënt gebruik van sensorlampen op de werkvloer? Door de lampen op de juiste plek te plaatsen en door te kiezen voor het meest geschikte licht.

 

Kiezen voor de juiste plaatsing voor een led lamp met sensor

Plaats sensorlampen op de juiste plekken, dan heb je er het meeste plezier van. Het meest logisch is het om een sensorlamp te plaatsen op een plek waar niet de hele dag mensen aanwezig zijn. Veel kantoorpanden zijn inmiddels overgeschakeld op sensorlampen op de toiletten. Dit is een logische keuze. Stel dan wel de tijd waarbinnen de lamp brandt, op een prettige interval in. Het kan als nogal vervelend worden ervaren als de lamp te snel uitspringt. Een andere mogelijkheid is om een lamp met sensor te plaatsen in een vergaderruimte. Dit lijkt een verstandige keuze, aangezien er in de vergaderzalen niet altijd iemand aanwezig is. Toch kan het als bijzonder storend worden ervaren als de lamp tijdens een vergadering, waar veel mensen geconcentreerd en dus stil zitten te luisteren, ineens uitspringt. Plekken waar je geen sensorlamp hoeft te plaatsen, zijn niet zo heel snel aangegeven. Het hangt erg af van waar je de verschillende ruimtes voor gebruikt en hoe vaak de ruimtes worden gebruikt. Het kan slim zijn om in een magazijn dat zelden wordt gebruikt, geen sensorlamp te plaatsen. De werknemer die het magazijn binnengaat, zal zeker het lichtknopje aandoen. Hij zal namelijk niets kunnen vinden in het donker. Wel is het raadzaam om op zulke plaatsen een lamp te plaatsen die zich na verloop van tijd automatisch uitschakelt. Het licht aandoen vergeet bijna niemand, het licht uitdoen vergeet vaak bijna iedereen.

 

Voordelen van led-verlichting in een professionele omgeving

Het plaatsen van led-verlichting binnen professionele ruimtes zoals kantoren en werkplaatsen heeft een aantal grote voordelen. Zo geeft een led-lamp veel minder warmte af dan een gewone gloeilamp, waardoor de temperatuur op de werkvloer aangenaam blijft. Daarnaast staat led-verlichting erom bekend dat zij veel goedkoper in gebruik zijn dan andere lampen. De lampen gaan veel langer mee dan andere verlichting. De verschillen zijn exorbitant. Een led lamp zal gemiddeld zo’n 50.000 uur branden. Een gewone lamp brandt ongeveer 1200 uur. Dat is heel wat branduren minder. Gewone lampen dienen dus veel vaker te worden vervangen, wat in een gemiddeld groot kantoorpand een aardig kostenplaatje met zich meebrengt. Kiezen voor led sensorlampen is ook kiezen voor het milieu. Dit soort verlichting kan onderdeel zijn van je speerpunten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een simpele manier om te voldoen aan de mvo-normen.