UTR Echt
Image default
Woningen

Het belang van horren om insecten uit je huis te houden

Niemand heeft er behoefte aan, de talloze insecten die je huis in vliegen en je s ’nachts wakker houden nadat je eventjes je raam of deur open hebt laten staan voor wat frisse lucht. Gelukkig zijn daarvoor horren op de markt gebracht. Hieronder zullen enkele opties voor insectenwering uiteen worden gezet:

De opties waaruit je kan kiezen als je een hor wilt om insecten tegen te gaan

Horren zijn aanpasbaar naar je eigen wens. Je kunt makkelijk de maten van je ramen of deuren opgeven, welke kleur je wil en je bepaalt uiteindelijk zelf hoeveel je ervoor wilt betalen. Voor de deur zijn meerdere opties. De bekendste opties zijn de scharnierhordeur, de schuifhordeur en de plissé deuren.

Alle drie hebben zo hun eigen behendigheid en functie.

  1. De scharnierdeuren zijn elegant en makkelijk in het kozijn van je deur te plaatsen. Ze zijn makkelijk te openen, ook als je je handen even vol hebt.
  2. De plissé hordeuren zien er mooi uit en zijn makkelijk te gebruiken. Je zet ze makkelijk in het scharnier van de deur en schuift ze makkelijk open en dicht.
  3. De lamellen zijn kindvriendelijk en van extra zwarte stof zodat insecten er nog moeilijker doorheen komen

Voor ramen heb je de volgende opties:

  1. De inzethor is een hor die je op veel ramen kan gebruiken en daarnaast ook makkelijk vast te zetten is. Deze hor is dan ook een van de populairste.
  2. Voor dakramen wordt vaak gekozen voor de rolhor. De rolhor is flexibel en makkelijk inzetbaar op dakramen. Hierbij maakt het niet uit of het dakraam naar binnen of naar buiten open gaat.
  3. Voor draai-kiepramen wordt vaak gekozen voor een voorzethor, die makkelijk inzetbaar is.

Gerelateerde artikelen

StartHousing makelaar Utrecht

Tips voor het kiezen van een goede dakdekker

Het indelen van je thuiswerkplek