UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Herbruikbare waterflessen gebruiken; goed bezig!

Wanneer je dagelijks je tas in pakt voor een dagje naar de sport, een retourtje in de schoolbanken of een lange werkdag, neem je waarschijnlijk vaak een flesje water mee. Water is een goede oppepper wanneer je je even futloos voelt en daarnaast is het ook gewoon erg belangrijk om voldoende water te drinken. Zo is het goed voor je organen, voor je huid en blijf je gehydrateerd. Toch kiezen veel mensen ervoor om een plastic flesje bij de supermarkt te kopen en deze every now and then bij te vullen; dat is dan weer niet zo’n slim idee! Zo kunnen er bijvoorbeeld meer bacteriën vrij komen wanneer je dit doet…. Wil jij graag water meenemen als je op pad gaat? Kies dan voor een herbruikbare waterfles (bijvoorbeeld een waterfles van Mepal!); we leggen je graag uit waarom! 

 

Gezondere keuze

Zoals bovenstaand uitgelegd, is het gebruiken van een herbruikbare waterfles in plaats van het hervullen van een plastic flesje een stuk gezonder voor je. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er bacteriën in plastic waterflesjes ophopen, of dat er chemische stoffen vrij komen wanneer je een plastic flesje bijvult. Nu zal je er heus niet direct ziek van worden, maar veel mensen vinden het wel fijn om er bij stil te staan! 

 

Milieubewustere keuzes

Een andere reden om te kiezen voor een herbruikbare waterfles of drinkbeker, is omdat je hiermee een steentje bijdraagt aan het milieu. Wanneer je besluit een herbruikbare waterfles aan te schaffen, zal dat de productie van plastic waterflesjes een stukje verminderen. En daar ben jij dus de reden van; lekker bezig! 

 

Herbruikbare waterfles = meer water drinken?

Het wordt ons al vanaf jongs af aangeleerd, maar sinds social media (en met name TikTok) zo’n grote rol in onze samenleving speelt nog maar eens vaak duidelijk gemaakt; drink genoeg water! Het liefst 2 liter water per dag… Toch lukt het veel mensen niet om hier aan te komen. Een herbruikbare waterfles kan hiervoor dé oplossing zijn; schaf bijvoorbeeld een fles aan van 750 milliliter, zodat je minder vaak hoeft bij te vullen en meer water drinkt dan wanneer je een klein plastic waterflesje hebt! 

 

https://www.mepal.com/nl