UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Grote stappen maken met digitale transformatie

Is jouw bedrijf klaar voor de toekomst? Lastige vraag, want hoe weet je dat? Als ervaren IT specialist worden wij gevraagd om bedrijven en bedrijfsprocessen toekomstproof te maken. Ontzettend belangrijk, zeker als je weet dat naast het implementeren van IT tools ook de online beveiliging een net zo’n grote rol speelt. In dit blog geeft Think4 tips voor het digitaliseren van processen en systemen met slimme IT. Op onze website laten wij je zien welke IT tools voor digitale transformatie jij eenvoudig kunt inzetten binnen jouw bedrijf. 

Slimmer digitaal werken

Of je projectleider in de bouw bent of je zit dagelijks met je neus in de cijfers op een accountantskantoor, iedereen wil tegenwoordig slimmer digitaal werken. Van CEO tot logistiek medewerker, wij zorgen dat IT tools jou meer gemak en meer efficiency opleveren. Makkelijker kunnen werken, overal toegang tot je data en vanaf elk device kunnen inloggen. Dat is wat de projectleider, accountant, CEO en logistiek medewerker gemeen hebben. Met één druk op de knop je resultaten inzien, kunnen delen met collega’s en efficiënt bijsturen vanaf welke locatie dan ook. 

Grote stap vooruit

De digitale transformatie is al even gaande en als IT bedrijf merken wij dat nu écht iedereen klaar is voor de grote stap. Die stap betekent dat je anders gaat werken en die verandering moet je zien als een grote stap vooruit. Onze IT specialisten zien dagelijks MKB ondernemers worstelen met IT vragen, bereikbaarheid en het verantwoord gebruiken van hardware. Precies daarom weten wij hoe wij deze ondernemers goed kunnen informeren met praktische IT oplossingen die gewoon goed werken. Processen optimaliseren, meer omzet behalen en minder fouten maken op de werkvloer, het zijn allemaal voordelen van digitaal werken. Maar waar begin je? En, ook niet onbelangrijk, hoe ver ga je?

Wat is digitale transformatie

Voor de accountant die al even meedraait is werken met Excel misschien al een digitale transformatie, terwijl de next generation niet anders zou kunnen. Wel is het een voorbeeld van automatiseren, maar dan in het klein. Werkprocessen kun je digitaliseren met middelen, hardware, software en robots en dat is een hele mooie stap in de goede richting. Jouw klanten online bestellingen laten doen, pakketten kunnen gevolgd worden met track and trace en een email bevestigt de levering. Natuurlijk gebeurt dat al jaren en is een belangrijke voorloper van de digitale transformatie die veelomvattender is. Want naast het aanbrengen van verbeteringen in processen en slim automatiseren moet je als bedrijf toewerken naar een bepaald digitaal niveau. In feite wil je de transformatie terugzien in je hele businessmodel, van Apps tot Zakenreizen. 

Invloed op je bedrijfscultuur 

Ondergaat jouw bedrijf digitale veranderingen dan heeft dat invloed op je bedrijfscultuur. Je wilt je medewerkers meekrijgen in de verandering en dat vraagt om flexibiliteit en begrip. Het leuke is, dat wanneer jouw medewerkers de meerwaarde zien, zij de digitale verandering veel sneller en beter zullen accepteren en adopteren. In IT oplossingen zitten vaak nieuwe snufjes die te maken hebben met innovatie en vooruitgang. Alle begin is moeilijk, maar werk je er eenmaal mee dan wil je niet anders meer. Veel werkzaamheden worden makkelijker en resultaatgerichter gemaakt dankzij IT en daarom zien wij bedrijven groeien en beter worden. 

Bepaal je doelen

Digitale transformatie kan best ingrijpend zijn en er worden ook investeringen gedaan. Daarom is het belangrijk dat jij voor jouw bedrijf doelen bepaalt. Stel een concreet plan op en betrek je medewerkers in het uitwerken van dat plan. Wat heb jij nodig om als bedrijf te groeien en wat hebben jouw medewerkers nodig om hun werk beter te kunnen doen. IT tools voor slimmer digitaal werken zijn er volop en vanuit Think4 begeleiden wij ondernemers om de juiste keuze te maken. Doelen kunnen we ook samen bepalen. Wij zijn altijd recht door zee, laten je zien wat jij nodig hebt en zetten daar IT middelen op in. Heel compact en overzichtelijk.

Overstap naar werken in de cloud

Eén van de meest gemaakte keuzes op het gebied van IT is werken in de cloud. Bedrijven, groot en klein, willen flexibel werken en dat kan met cloud IT. Over enige tijd zal het hele bedrijfsleven in de cloud werken en dat is een slimme zet. Think4 biedt verschillende cloudoplossingen zoals SharePoint en Dropbox Business voor bedrijven die flexibel willen zijn. Maar let op, IT beveiliging is belangrijker dan ooit nu we massaal werken in de cloud. Daarom is dat een noodzakelijke IT dienst die wij leveren met tools voor cyber security, firewalls en emailbeveiliging. Niet alleen makkelijk online werken is de norm, maar juist veilig online werken en dat vraagt om bewustwording en verantwoord gedrag. Want ook dat hoort bij digitale transformatie, iedereen volgt dezelfde policy binnen de digitale bedrijfsmuren. Wordt daar bewust of onbewust van af geweken, dan zijn cybercriminelen er als de kippen bij en loopt je het risico op een datalek. 

Goed voorbereid beginnen 

De beste tip die wij jou kunnen geven is een goede voorbereiding, want dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf. Een betrouwbaar IT bedrijf begeleidt en adviseert, stuurt bij en is kritisch. Uit eigen ervaring weten we dat ondernemers niet altijd werken vanuit vooraf bepaalde doelen. Dat kan resulteren in een wir-war aan IT aankopen die niet optimaal geïntegreerd zijn. Laat je dus goed informeren, zodat de IT tools die jij aanschaft voor jouw bedrijf, altijd perfect op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken. 

Digitale transformatie in het MKB

In tegenstelling tot een aantal jaar geleden is de digitale transformatie in het MKB een enorme opmars aan het maken. Moet ik daarin meegaan? Horen wij je denken. Ons advies is, ja, ga mee in het digitaliseren van jouw bedrijf en maak een goed plan vooraf. Werk gefaseerd, werk nauw samen met jouw IT bedrijf en maak dan de juiste keuzes. Op basis van jouw ideeën voor een veranderplan kan Think4 je helpen om IT tools voor digitale transformatie optimaal in te zetten. Neem contact met ons op zodat wij je vanaf moment één kunnen begeleiden, van implementatie tot ICT beheer

https://www.think4.nl/