UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Geld besparen door slim te tanken

Geld besparen door slim te tanken

 

Geld besparen op tanken klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kan! Een auto is namelijk al duur genoeg, want je geeft namelijk niet alleen geld uit aan brandstof maar ook aan APK, een autoverzekering en reparaties. Wil je graag geld besparen op brandstof? Lees dan snel verder!

Geld besparen doe je zo 

 

Ga naar een tankstation die onbemand is

Een tankstation zonder personeel is uiteindelijk goedkoper. Wat ook niet raar is, want een tankstation met personeel moet natuurlijk hun personeel betalen. Per liter kan het wel €0,15 schelen. Daarnaast is het ook slim als je in de stad woont om te tanken bij een dorpje in de buurt. Het kan namelijk een stuk goedkoper zijn. 

 

De dag waarop je gaat tanken kan een enorm verschil maken

Het is slim om rekening te houden met welke dag jij gaat tanken. Per dag verschilt het hoeveel je voor diesel, LPG en benzine betaalt. Op maandag is het duurder om te tanken dan de andere dagen in de week, de zaterdag daar in tegen is het goedkoopst. 

 

Let op de bandenspanning

Je tankt minder vaak als jouw banden van de auto een goede bandenspanning hebben. Zo kun je tussen de 2% en 5% brandstof besparen. Weet je niet wat de bandenspanning van de banden moet zijn? Geen probleem! Kijk even in het instructieboekje van jouw auto, daar staat het namelijk aangegeven.

 

De prijzen van verschillende tankstations vergelijken

Het kost niet veel tijd, maar kan je wel veel geld besparen. Namelijk een onderzoek in jouw stad. Rijdt langs verschillende tankstations en schrijf de prijs van elke tankstation op, hierdoor weet je namelijk welk tankstation het goedkoopst is. 

 

Steek de grens eens over

Als Duitsland niet ver rijden is, dan is het zeker de moeite waard om erheen te rijden en de tank helemaal vol te gooien. Brandstof is in Duitsland namelijk vaak goedkoper. Maar tank dan wel in kleine dorpjes want langs de snelweg is het dan weer iets duurder.

 

Een autoverzekering bij InShared

Omdat het al aardig wat kost om je tank vol te gooien is het fijn dat een verzekering niet veel hoeft te kosten. Dit kan dan ook bij InShared. Hier sluit jij je gemakkelijk en voordelig een autoverzekering af. Meer weten? Bekijk dan eens de website en bereken dan nu de premie voor je autoverzekering. 

 

https://www.inshared.nl/