UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Een magnetron onderhouden doe je met deze tips

Bijna iedereen heeft wel een magnetron in de keuken staan. In dit handige apparaat warm maaltijden op in een handomdraai. Veel mensen vergeten hun magnetron te onderhouden, wat leidt tot vieze en soms zelfs kapotte magnetrons. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het onderhouden van je magnetron. 

Magnetron lekker laten ruiken
Ruikt jouw magnetron niet helemaal lekker meer? Zet dan een bakje met hierin een laagje water en een beetje citroensap of eetlepel azijn in de magnetron. Zet het apparaat aan op de hoogste stand voor zo’n vijf minuten. Hiermee verwijder je alle vervelende geurtjes in je magnetron. Ook zorg je er met deze techniek voor dat het vuil aan de binnenkant van de magnetron makkelijker af te nemen is. 

Weg met etensresten

Een magnetron krijgt veel te verduren. Klevende etensresten worden niet altijd door iedereen direct verwijderd. Maak eens in de zoveel tijd je magnetron goed schoon. Na het toepassen van bovenstaande tip kan je de draaischijf afwassen met water en afwasmiddel. De binnenkant van de magnetron kan je afnemen met een vochtige doek of spons. Ook dit kan je gewoon met water doen. Is de magnetron echt heel vies? Gebruik dan een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor magnetrons. Het is natuurlijk makkelijker om het niet zo ver te laten komen en de magnetron na ieder gebruik netjes schoon te maken. 

 

Magnetron repareren

Helaas houden magnetrons er ook wel eens mee op. Gelukkig kan je ze vaak relatief eenvoudig zelf repareren. Magnetron onderdelen bestel je op Fixpart.nl. In deze webwinkel vind je onderdelen als glasplaten, knoppen, schakelaars en zekeringen voor je magnetron. De onderdelen worden snel geleverd, zodat je spoedig weer maaltijden kan opwarmen. Soms heeft de magnetron simpelweg zijn beste tijd gehad en doe je er goed aan om een nieuwe aan te schaffen. 

 

https://fixpart.nl/nl