UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Altijd lekker slapen

Altijd lekker slapen

Slaap is voor iedereen belangrijk. Helaas is een ontspannen nacht niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je kent het vast wel, dat je gewoon niet lekker ligt. Je blijft maar draaien en woelen, maar het blijft oncomfortabel. Je hebt het te koud of te warm, het kussen ligt niet lekker of een te hard matras – niet lekker in je bed liggen kan verschillende oorzaken hebben. Daarom vind je hier enkele praktische tips, om ervoor te zorgen dat je in ieder geval lekker ligt. Natuurlijk zijn er meer factoren die voor een slechte nachtrust kunnen zorgen, maar dit is in ieder geval een belangrijk begin op weg naar altijd lekker slapen.

 

Het juiste matras

We beginnen met het matras. Deze is in veel verschillende uitvoeringen te kopen. Dik/dun, kort/lang of juist allergievrij. Bedenk wat jij belangrijk vindt aan een matras. Ben je allergisch voor bijv. huisstofmijt, dan is een allergievrij matras erg praktisch. Ben je heel lang, moet je erop letten dat het matras lang genoeg is, zodat je comfortabel kunt liggen. Als je er precies op past, zul je waarschijnlijk niet lekker gestrekt kunnen liggen. Houd ook rekening met je slaaphouding. Een zijligger slaapt beter op een ander soort matras dan een rugligger. Dus ook als je samen met je partner een matras koopt, is het belangrijk dat ieder een matras kiest, dat bij zijn of haar slaaphouding past. 

 

Een lekker kussen

Wat is Mijn Ideale Kussen? Dit is een vraag die je jezelf moet stellen, wanneer je een nieuw kussen gaat kopen. Houd hiervoor rekening met je slaaphouding, maar ook met de soort vulling. Vind jij een bepaalde vulling fijn liggen of juist helemaal niet? Houd je van een hard of zacht kussen? Lig je liever op je zij of op je rug? Zweet je veel? Welke vorm vind je prettig? Veel vragen waar een antwoord op moet komen. Weet je niet zeker welk kussen voor jou ideaal is? Dan kun je het beste contact met een expert opnemen. Deze kan je helpen met het maken van de juiste keuze. 

 

Het perfecte dekbed

Tot slot is ook het dekbed belangrijk. Sommige mensen kunnen niet zonder en vinden het heerlijk om onder een deken te liggen, terwijl anderen de dekens het grootste deel van de nacht op het voeteneinde of naast het bed hebben liggen omdat ze het veel te warm vinden. Daarom is het belangrijk om het juiste dekbed voor jou te vinden. Zoek je een dekbed voor twee eenpersoonsbedden is een lits jumeaux dekbed misschien wel ideaal. Deze is iets breder dan een normaal tweepersoonsbed en daarom erg geschikt voor hele brede bedden of twee eenpersoonsbedden tegen elkaar aan geschoven. Kies de juiste vulling en dikte per seizoen en zorg dat het dekbed voor jou en je eventuele partner perfect is. 

 

Als je al deze tips volgt, zul je je al bij het opstaan weer op je bed verheugen. Slaap lekker!