UTR Echt
Image default
Woningen

Waar je op moet letten bij het kopen van verhuisdozen

Verschillen in verhuisdozen
Als je gaat verhuizen heb je natuurlijk verhuisdozen nodig. Als je hiervoor gaat rondzoeken, zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn veel verschillende soorten verhuisdozen. Ze verschillen zowel in maat en prijs als in soort en  kwaliteit. De maat en de prijs zijn redelijk makkelijk te vergelijken, maar de soort en de kwaliteit is een ander verhaal. Ik ga je precies uitleggen waar je op moet letten bij het kopen van verhuisdozen.

Het type verhuisdoos: vouw, plak of autolock
Er zijn drie soorten verhuisdozen te koop, en hier ga ik je vertellen wat de verschillen zijn.

  • De “ouderwetse” plakdoos. Deze verhuisdoos is meestal het goedkoopst. Er zit veel verschil in kwaliteit, maar over het algemeen zijn goedkope plakdozen van betere kwaliteit dan vouw- of autolock dozen. Het grote nadeel van plakdozen is dat het gewoon heel veel tijd kost om de verhuisdozen in elkaar te zetten. Een ander nadeel is dat je tape nodig hebt om de doos in elkaar te zetten. Een tape-apparaat is zeker aan te raden wanneer u besluit plakdozen te kopen.
  • Een andere veel verkochte verhuisdoos is de vouwdoos. Deze zit qua prijs een beetje tussen de plakdoos en de autolockdoos. Qua gemak zit deze verhuisdoos er ook tussenin. Het in elkaar zetten van de doos gaat wat makkelijker omdat er geen tape voor nodig is. Het gaat echter nog niet zo makkelijk als bij een autolock verhuisdoos. De kwaliteit bij de vouwdozen scheelt enorm. 
  • Autolock-verhuisdozen. Dit zijn de makkelijkste verhuisdozen. Deze verhuisdozen zijn in één beweging op te zetten. Ze zijn iets duurder dan de overige soorten verhuisdozen, maar bieden wel heel veel gemak. Erg makkelijk tijdens een stressvolle periode.

 

De kwaliteit
Alle bovenstaande verhuisdozen zijn in verschillende kwaliteiten te krijgen. Kwaliteit is erg belangrijk bij een verhuisdoos. U wilt niet dat de verhuisdoos tijdens het verhuizen scheurt of dat alles in elkaar zakt als het in de verhuiswagen staat. Koop bij voorkeur enkel dubbelgolf verhuisdozen. Enkelgolf verhuisdozen zijn vaak echt heel slap.

Let er verder op dat de doos beschikt over stevige handvatten. Hier gaan verhuisdozen vaak als eerste kapot. Zeker als je ze zwaar maakt. 

Altijd de juiste deal?
Koop dan uw verhuisdozen bij Oomen Verhuizers. Zij verkopen enkel professionele verhuisdozen, dus qua kwaliteit zit u helemaal goed. Qua prijs zijn de dozen vaak goedkoper dan de slechte verhuisdozen van een bouwmarkt. 

https://www.oomenverhuizers.nl