UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Radio genres online

Het luisteren naar muziek, wie houdt er nou niet van. De jongere generatie absoluut maar ook de volwassenen houden van een muziekje. Zelf de 80-plussers zijn niet vies van een swingend muziekje, al zal het wel een ander genre hebben dan die van de jongelui. De teksten zijn hedendaags ook een stuk controversiëler dan vroeger. Zo zijn er ook een stuk meer genres dan voorheen. Aan iedere stijl van muziek wordt wel een genre aangehangen. Zo kan je luisteren naar 538 live, waar je voornamelijk top 40 muziek zal horen. Een soort van samenvatting van de beste 40 hits die er nu zijn, gekozen op basis van het aantal luisteraars, downloads en gekochte nummers. In de top 40 zitten vele verschillende genres, van Nederlandstalige muziek naar rock, R&B, Hip-Hop, hardstyle, pop en soul. Maar naast al deze genres zijn er nog honderden andere genres, soms per werelddeel verschillend.

De Nederlandse radio kent al vele verschillende genres, en die zijn ook allemaal te beluisteren via een internetradio zoals radioguide.fm. Bijna alle radiostations die er in Nederland beschikbaar zijn, zijn op deze internet radio aangesloten. Zelfs de kleine stations die je eigenlijk nog niet eens kende. Kijk is rond en klik wat aan, want voor dat je het weet heb je een nieuwe favoriete radiostation gevonden waar je niet meer van af wil gaan. Daarnaast kan je ook alle andere radiostations beluisteren vanuit de gehele wereld. Luister eens waar ze in de Dominicaanse Republiek naar luisteren, of in de staat Texas. Wil je toch liever naar de typische Duitse muziek luisteren, kan dat natuurlijk ook.

De internet radio kan eigenlijk altijd en overal aangezet worden, gewoon doormiddel van je mobile telefoon of via je computer of laptop. Als je namelijk geen radio thuis hebt of op het werk maar je het toch niet stil wil hebben in je huis kan je ervoor kiezen om je favoriete radiozender aan te zetten.

http://radioguide.fm