UTR Echt
Image default
Woningen

Parket Schuren Utrecht

Heeft u een houten vloer in huis? Dan weet u dat deze vloeren af en toe een goede onderhoudsbeurt kunnen gebruiken. Dit zorgt er niet alleen voor dat de parketvloer er weer zo goed als nieuw uitziet. Een onderhoudsbeurt is namelijk ook belangrijk om de levensduur van het parket te verlengen. Voor deze klus kunt u het beste een echte parketschuurspecialist inhuren, parket schuren Utrecht is zo’n specialist. Bij de parketschuurspecialist van Utrecht hebben wij de kennis en ervaring in huis om uw vloer netjes te schuren en te onderhouden. Ook het reinigen van uw parket is geen enkel probleem voor ons team van specialisten. Wilt u uw vloer een keer helemaal opfrissen en weer laten stralen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Dan zorgen wij ervoor dat uw vloer voor een scherpe prijs wordt geschuurd en gereinigd!

Uw parketvloer schuren

Parketvloeren staan bekend om hun gevoeligheid. Het zijn erg stevige en duurzame vloeren, maar ze zijn ook onderhevig aan slijtage. Daarom is het belangrijk om de vloer regelmatig te reinigen. Een kleine opknapbeurt is af en toe ook een goede keuze. In dat geval kunt u het beste uw parketvloer schuren. Wat is het nut van schuren? Deze techniek zorgt ervoor dat krassen, deuken en andere onregelmatigheden verdwijnen. Hierdoor krijgt u weer een egale ondergrond. Bovendien kan het zijn dat het hout is gaan verkleuren op enkele plaatsen. Zo zijn plekken waar stoelen schuiven vaak erg gevoelig voor slijtage. Dit lost u op door het parket te schuren, aangezien de bovenlaag van uw parket weer helemaal gelijk wordt gemaakt. Wilt u graag uw parketvloer schuren? Dan zit u helemaal goed bij de Schuur Expert! Ons team van specialisten staat namelijk altijd voor u klaar.

De voordelen van uw houten vloer schuren

Uw houten vloer schuren doet u niet alleen maar voor het uiterlijk van uw parketvloer. Het is namelijk ook een manier om de vloer zo sterk mogelijk te houden. Kleine deukjes en krasjes zijn in principe niet gevaarlijk, maar ze kunnen zich in verloop van tijd gaan uitbreiden. Een klein deukje wordt langzaam maar zeker een grotere deuk, waardoor u nog verder van huis bent. Uw houten vloer schuren is daarom geen slecht idee. Dit hoeft niet jaarlijks te gebeuren, maar het is wel aan te raden om ons iedere paar jaar langs te laten komen. Onze specialisten kunnen bestaande beschadigingen verhelpen, maar er ook voor zorgen dat toekomstige beschadigingen voorkomen kunnen worden. Uiteindelijk gaat uw parketvloer dus alleen maar langer mee wanneer u deze regelmatig laat schuren. Deze kan vervolgens worden afgewerkt op twee manieren: met lak of olie.

 

Uw parket schuren en lakken

Wilt u graag dat uw parketvloer een ontzettend glanzende finish heeft? Dan kunt u het beste uw parket schuren en lakken. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat het hout een stralende glans krijgt. Na het schuren wordt de lak van uw keuze aangebracht. U heeft de keuze uit gekleurde lak, maar het is ook mogelijk om de natuurlijke kleur van het hout te benadrukken. In dat geval is transparante lak de beste keuze. U kunt dit uiteraard altijd overleggen met onze parketteurs. Er zijn een aantal handige voordelen aan lak verbonden. Zo vormt de lak een beschermlaag voor uw mooie parketvloer. Hierdoor is het hout beschermd tegen vocht en ontstaan er minder snel vlekken. Ook dweilen en stofzuigen gaat makkelijker op een gelakte vloer. Bovendien kunt u zelf bepalen hoe erg de vloer glanst. U kunt uw parket schuren en lakken met matte lak, of juist voor een hoogglans finish kiezen.

Uw parket schuren en oliën

Is de uitstraling van lak niet helemaal aan u besteed? Dan kunt u ook uw parket schuren en olien. Op deze manier kunt u de natuurlijke uitstraling van het hout zoveel mogelijk behouden. Olie heeft namelijk een erg matte finish, waardoor vooral de nerf van het hout de ster van de show wordt. Ook bij olie heeft u de keuze uit meerdere kleuren. Zo kunt u voor een donkerbruine kleur gaan, of de vloer juist licht houden door een subtiele lichtbruine kleur uit te kiezen. Een van de grote voordelen van olie, is dat het gemakkelijk bij te werken is. Heeft uw parketvloer dus een krasje opgelopen? Dan kunt u dit kleine gebied gemakkelijk aanstippen en er weer zo goed als nieuw uit laten zien. Voor het oliën van uw volledige vloer kunt u het beste een Schuur Expert inschakelen. Wij kunnen uw parket schuren en olien met de beste materialen, zodat u ook het mooiste eindresultaat krijgt.

 

https://parketschurenutrecht.nl/