UTR Echt
Image default
Beauty en verzorging

Ontharen zonder harde stoppels: drie tips!

Hoewel steeds maar dames het niet erg vinden om hun harige benen of oksels te rocken, zijn de meeste alsnog wekelijks in de weer met verschillende ontharingsproducten. Ontharen zelf is niet zo ingewikkeld, maar het irritante is dat de haartjes binnen no time terugkomen als lelijke harde stoppels. Dat is haast nog lelijker dan volledig behaard. Met deze tips kun jij jezelf ontharen zonder dat er harde stoppels terugkomen.

Permanente ontharing

De meest effectieve manier van ontharen is een permanente ontharing met een laser ontharen behandeling. Dit is een dure, maar wel zeer effectieve optie. Met laserstraaltjes worden de haarzakjes dichtgebrand, waardoor het haartje uitvalt en er ook geen nieuw haartje meer kan groeien. Dat betekent dus voor altijd gladde benen of oksels. Wel moet laserontharing eens in de zoveel tijd herhaald worden. Er kunnen namelijk altijd nieuwe haarzakjes bijkomen die vervolgens weer dichtgeschroeid moeten worden.

Epileren of harsen

Als je stoppels wilt voorkomen, kun je je haartjes beter epileren of harsen dan scheren. Wanneer je epileert of harst, trek je de haar met wortel en al mee en komt het haartje niet terug als harde stoppel, maar als zacht dons. Epileren kan bijvoorbeeld met een epileerapparaat, wat snel en effectief al je haartjes uittrekt. Harsen kan met kant- en klare harsstrips of met wax die je zelf thuis moet opwarmen.

Zorg dragen voor je huid

Harsen en epileren kan soms best een beetje pijn doen en laserontharen is duur. Daarom snappen we het helemaal wanneer je uiteindelijk toch liever voor scheren kiest. In dat geval is het belangrijk om zorg te dragen voor de huid die je scheert. Ook hiermee kun je stoppels en die vervelende ingegroeide haartjes voorkomen. Gebruik altijd een verzachtende scheergel tijdens het scheren en vervang je mes op tijd. Er bestaan speciale oliën die je na het scheren op je huid kunt aanbrengen. Deze kunnen stoppels en ingegroeide haren verminderen. Verder kan je huid na het scheren soms erg gevoelig zijn. Daarom is het verstandig om de huid waar je zojuist met een scheermes overheen bent gegaan even goed in te smeren met een lekker vette bodylotion of bodybutter.