UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Ongelukken in huis voorkomen

Het is misschien een beetje duister, maar er wordt vaak gezegd dat de meeste doden in huis vallen. In hoe verre dit waar is en niet overdreven weten we natuurlijk niet, maar we weten wel dat ongelukken in huis vaker voor komt dan je denkt. Hierbij kan je aan verschillende dingen denken; mensen die van de trap vallen, of uitglijden in de douche. Ook veel mensen krijgen ongelukjes in de keuken, zoals een wond van een mens, of een brandwond door het koken. Veel van deze ongelukken zijn te voorkomen, als je maar voorzichtig genoeg bent. Hier is een gids voor hoe je de meest voorkomende ongelukken voorkomt.

Ongelukken in de badkamer

Ongelukken in de badkamer zijn makkelijk te voorkomen. Veel mensen glijden uit, door dat de grond nat is van het water. Om dit te voorkomen is het handig om handdoeken op de grond te leggen, zodat als je uit de douche stapt, niet onnodig uitglijdt. Ook moet je tegels nemen in de douche die voor extra grip zorgen, zodat je niet kan uitglijden over die restjes shampoo. Zorg er ook voor dat elektrische apparaten altijd uit het stopcontact zijn gehaald wanneer je in de douche of in het bad stapt, om een stroomschok te voorkomen

Ongelukken op de trap

Als je van de trap afgaat, zorg er dan altijd voor dat dit of met schoenen is of met blote voeten. Met sokken en panties is de trap extra gevaarlijk, omdat het er voor zorgt dat je geen grip meer hebt. Zorg er ook voor dat je een goede trapleuning hebt. Vaak bij de zoldertrap zien we dat dit genegeerd wordt, waardoor er een situatie wordt gecreeerd.

Ongelukken in de keuken

Als je vaak verbrandt, zorg er dan voor dat je speciale hittebestendige handschoenen aan doet wanneer je bij het fornuis gaat staan. Ook heb je speciale handschoenen die er voor zorgen dat je je niet in je vingers kan snijden. Hoewel een beetje onhandig, is het beter dan in je vinger snijden.

http://lamiwood.nl

Gerelateerde artikelen

De leukste Herschel rugzakken van dit moment

Goudprijs per kilo vandaag

Kies bewust de juiste e-sigaret