UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Knoflook, hoe kweek je dat?

Knoflook is een veelgebruikt kruid in de keuken en het is ook relatief gemakkelijk om te kweken. Als je van plan bent om knoflook te kweken, is het belangrijk om de juiste soort te kiezen die geschikt is voor je klimaat. Doepserleven vertelt alles over knoflook kweken. Er zijn twee hoofdtypen knoflook: hardnekkige knoflook en zachte knoflook. Hardnekkige knoflook is beter bestand tegen koude temperaturen en kan worden geteeld in koudere klimaten. Zachte knoflook is beter geschikt voor warme klimaten.

Voordat je begint met het kweken van knoflook, is het belangrijk om een goed voorbereid bed te hebben. Zorg ervoor dat je een goed doorlaatbare grond hebt met een pH tussen de 6 en 7. Voeg eventueel wat compost toe aan de grond om de voedingswaarde te verhogen. Knoflook heeft voldoende water nodig om goed te groeien, dus zorg ervoor dat je regelmatig water geeft, vooral tijdens droge periodes.

Knoflook wordt geplant in de herfst, ongeveer 6-8 weken voordat de grond bevriest. Dit geeft de knoflook de tijd om wortels te vormen voordat het koud wordt. Knoflook kan worden geplant door individuele teentjes te scheiden en deze ongeveer 3 centimeter diep in de grond te plaatsen, met de punt naar boven. Houd ongeveer 10 centimeter tussen de teentjes.

Na het planten is het belangrijk om de knoflook bedekt te houden met een laag mulch, zoals hooi of stro, om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Zorg ervoor dat je de mulch verwijdert zodra het warmer wordt in het voorjaar.

Knoflook zal ongeveer 7-8 maanden nodig hebben om te rijpen. Wanneer de bladeren van de plant geel beginnen te worden, is het tijd om de knoflook te oogsten. Trek de knoflook zorgvuldig uit de grond en laat deze een paar dagen drogen voordat je deze opslaat. Knoflook kan op een koele, droge plaats worden opgeslagen.

Knoflook is een gemakkelijk te kweken plant en kan worden toegevoegd aan een groot aantal gerechten. Probeer het eens en geniet van de smaak en geur van vers geoogste knoflook in je keuken.

https://doepserleven.nl/alles-over-knoflook-kweken/