UTR Echt
Image default
Industrie

Hoe wordt bubbeltjesplastic gemaakt?

Noppenfolie is een veelgebruikt verpakkingsmateriaal dat wordt gebruikt om breekbare voorwerpen tijdens de verzending te beschermen. Het is gemaakt van twee vellen plastic folie met luchtbellen ertussen. De luchtbellen worden gecreëerd door lucht in de plasticfolie te blazen, en de warmte van het fabricageproces sluit ze op hun plaats. Noppenfolie is verkrijgbaar in verschillende maten en diktes om aan verschillende behoeften te voldoen. Nieuwsgierig naar hoe het precies gemaakt wordt? Lees dan snel verder.

Eerste stap

Het productieproces begint met een groot vel plastic folie. Deze folie wordt in een machine gevoerd die het in kleinere stukken snijdt. De stukken worden dan op een transportband geplaatst en door een reeks kamers gevoerd. In de eerste kamer wordt lucht in de plastic folie geïnjecteerd om bellen te creëren. De grootte van de bellen kan worden geregeld door de hoeveelheid lucht die wordt geïnjecteerd en de snelheid van de transportband.

Stap twee

Dan is het tijd voor stap twee. De volgende kamer bevat een verwarmingselement dat de bellen op hun plaats houdt. De hitte zorgt er ook voor dat de twee vellen plastic folie aan elkaar hechten. Na het passeren van de verwarmingskamer wordt de noppenfolie gekoeld en vervolgens opgerold voor opslag of vervoer.

Waar gebruik je het voor?

Noppenfolie is een veelzijdig product dat voor een verscheidenheid van doeleinden kan worden gebruikt. Het wordt meestal gebruikt om breekbare items te beschermen tijdens het transport, maar het kan ook gebruikt worden als vulling voor meubels of als isolatie voor muren en plafonds. Bubbeltjesplastic blijkt uit onderzoek zelfs te helpen bij het verminderen van stress. Ja, je leest het goed. Het knappen van de bellen is voor sommige mensen misschien irritant en creëert het juist stress, voor sommige mensen verlaagt het stress binnen enkele minuten.

https://www.mathmatch.nl/hobby-en-vrije-tijd/tips-voor-het-gebruik-van-bubbeltjesplastic/