UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Het verleden en de toekomst van de schroef

Ken je het programma’s zoals Gold Rush? In dit geval ken je ook het beeld van een hele grote schroef die gebruikt wordt om water en de stenen met daarin het goud naar boven te vervoeren. Hoewel deze machine heel nieuw lijkt is de theorie en het principe er achter al honderden jaren oud. Het werd vroeger al door de oude Egyptenaren gebruikt op dezelfde manier en met hetzelfde doel. Het verplaatsen van vloeistof en andere grondstoffen. Wie had toen al kunnen bedenken dat dit principe ooit uit ging groeien tot één van de meest standaard en meest gebruikten technieken ter wereld. Ik heb het over schroefdraad. Het principe van schroefdraad is simpel. Het gaat om de spiraal die de schroef vorm geeft. Deze moet precies passen in een cilinder met dezelfde spiraal achtige vorm. Denk bijvoorbeeld aan de poot van een box spring vastdraaien in de bodem van het bed. Dit principe vindt in vrijwel iedere technologie plaats. Het beeldscherm van je computer, je mobiele telefoon, de koelkast. Noem het maar op het schroefdraad is er in verwerkt. 

Schroefdraad is dus wat anders als een zelf tappende schroeven of een splitpen. Je moet niet vergeten dat deze soorten bevestigen minstents net zo veel gebruikt worden. Doordat er nieuwe generaties schroefboormachines ontstaan stijgt ook de populariteit van het product. De echte doe-het-zelfers onder ons gaan experimenteren met de producten en kijken welke mogelijkheden het biedt. Ook in schroeven zijn de de mogelijkheden oneindig. Je hebt houtschroeven, spaanplaatschroeven, gleufkoppen, kruiskoppen en metaalschroeven. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden en deze schroeven zijn te krijgen in diverse grote met verschillende coatings. Hiernaast kunnen ze ook nog gemaakt zijn van verschillende soorten ijzer of staal.

Mijn gevoel zegt mij dat de ontwikkelingen nog maar in de kinderschoenen staat. Hoewel de mogelijkheden al explosief gestegen zijn in het principe onveranderd de afgelopen jaren. Er zal eerst een nieuwe disruptive innovatie plaats moeten vinden voordat er weer meer mogelijk wordt.

https://moerenbout.nl/

Gerelateerde artikelen

Overstappen naar een andere energie leverancier

GSM reparatie: binnen een half uur append en bellend onze zaak weer uit

Woonwinkel Utrecht voor uw huis