Een e-liquid kopen: welke opties heb ik?

Bent u nog ietwat bleu in de wereld van vapers en dampers? Of kunt u zich nog maar moeilijk een voorstelling maken bij alle zaken die komen kijken bij het gebruik van de e-sigaret? Dat is geen schande, want in het begin lijkt er behoorlijk veel op u af te komen. Maar niets is wat het lijkt, want eigenlijk is het heel eenvoudig. Vapen begint namelijk met het uitzoeken van een e-liquid. Zonder deze vloeistof zal uw e-sigaret nooit dampen! In dit blog staan we stil bij de opties die u heeft en andere zaken waar u attent op moet zijn. 

Nicotine vs. geen nicotine

Wellicht is het overbodig, maar het kan geen kwaad om te definiëren wat nicotine is. Nicotine is de stof in tabak die ervoor zorgt dat u mogelijk verslaafd raakt aan (e-)sigaretten. Aangezien nicotine een schadelijke werking heeft op de gezondheid, zit niet iedere vaper erop te wachten om deze stof in de bloedbaan te krijgen.  

E-liquids zijn om die reden verkrijgbaar in twee varianten: met nicotine en zonder nicotine. Kiest u voor de variant met nicotine, dan heeft u nog wel invloed op de mate van deze stof. 

VG vs. PG

Welke werking de e-liquid op uw keel heeft, staat geschreven op de verpakking van de vloeistof. De verreweg meest voorkomende werking is de flesjes met PG, wat de afkorting is voor Propylene Glycol. Deze stof zorgt voor een rokerig gevoel en wordt door sommigen als onprettig ervaren. Deze groep vinden een vloeistof met VG (Vegetable Glycerin) vaak prettiger, omdat deze voor een minder intense werking zorgt op de keel. 

Smaakje vs. geen smaakje

Vapers die jarenlang een beroep hebben gedaan op analoge sigaretten, zoeken vaak een minder schadelijk alternatief voor hun verslaving die zoveel mogelijk overeenkomt met de smaak van tabak. Er is ook een select gezelschap dat het als aangenamer ervaart als er een bepaald smaakje is toegekend aan de e-liquid. Zo vindt u bij een partij als Smokesmarter.nl smaakjes als Mango & Raspberry menthol, Fizzy Cola Bottles en Honey Moon. Er zijn dus veel mogelijkheden als u een e-liquid gaat uitkiezen!

 

https://www.smokesmarter.nl/