E-facturen verzenden: de vele voordelen van e-invoicing

E-invoicing is, samen met e-procurement, onderdeel van purchase to pay. Een van de voordelen van e-invoicing is dat u gemakkelijk e-facturen kan verzenden. E-facturen ontvangen vergroot de zichtbaarheid van de kasstroom, maar ook de controle daarop. Bovendien verbetert het voorspellingsvermogen en worden de administratieve kosten tot wel 90% verlaagt. Boetes wegens een te late betaling? Die zijn verleden tijd. Profiteren van vroege betalingskortingen en betere relaties met leveranciers: dat is de toekomst. Bij e-invoicing krijgen uw leveranciers diverse mogelijkheden aangeboden om hun facturen te sturen. Zo kunnen zij zelf bepalen wat de meest geschikte methode voor hen is. En daar profiteren ontvangers natuurlijk ook van.

Organisatieprestaties van medewerkers verbeteren met inzicht in purchase to pay processen

Door purchase to pay processen valt de werking van een bedrijf flink te verbeteren. Inkoopprocessen worden hierbij geautomatiseerd, bijvoorbeeld door e-procurement of e-invoicing, waarbij e-facturen worden verzonden. Maar ook voor uw personeel is het gebruikmaken van purchase to pay processen zeer voordelig. Hun werkdruk wordt immers verlaagd bij de integratie van automatiseringsprocessen. Uw medewerkers hoeven geen tijd meer te besteden aan onnodige handelingen en zich richten op werkzaamheden die van groter belang zijn. En betere prestatie van medewerkers zullen natuurlijk weer resulteren in betere financiële prestaties van uw organisatie.

Purchase to pay voor kopende partij: combinatie van Invoice Automation en e-procurement

Purchase to pay is een relatief nieuw begrip. Toch is het niet meer weg te denken uit de bedrijfsvoering. Purchase to pay is een combinatie van Invoice Automation (ook wel e-invoicing genoemd) en e-procurement en is vooral bedoeld voor de kopende partij binnen een handelsrelatie. Door diverse onderdelen binnen het inkoopproces te automatiseren, zoals het verzenden en ontvangen van e-facturen, worden er minder kosten gemaakt en houdt u meer controle over het algehele proces. Dat is natuurlijk voordelig in vergelijking met concurrerende partijen. Een volledige automatisering is mogelijk vanaf de aankoop tot de betaling en biedt vele voordelen, zoals u ziet.

https://www.icreative.nl/