UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Animatie laten maken? Het begint met een goed idee

Animatie laten maken? Het begint met een goed idee

We vragen soms wel eens aan mensen welk element van het productieproces van een animatie video het belangrijkste is. De antwoorden lopen uiteen. Soms kijkt men naar de kwaliteit van de software. Soms ligt de nadruk op de expertise van de animatoren. Anderen kijken naar de communicatie deskundigheid. Al die factoren zijn bij animatie laten maken bij Donker Media uit Eindhoven prima in orde. Maar het allerbelangrijkste onderdeel van elke animatie video hebben wij niet (geheel) in de hand. Dat is de briefing.

Wij hechten veel belang aan het leveren van maatwerk. Voor ons is een animatie video pas echt geslaagd wanneer deze past binnen de stijl en cultuur van het bedrijf. Uiterlijk en toon moeten passen bij de identiteit van je organisatie. Ook werkt een animatie pas, wanneer duidelijk zijn wat de doelen zijn.

Van idee tot volledige animatie

De grote vraag die de briefing moet beantwoorden is: wat zoek je precies? Wat wil je bereiken? De hele animatie video wordt gebaseerd op het antwoord op deze vragen. Het opstellen van de briefing is dan ook een fase waar we uitgebreid voor gaan zitten. Gelukkig hoef je dit niet in je eentje te doen. We hebben inmiddels zoveel ervaring opgedaan dat we precies weten welke vragen we moeten stellen en hoe we hierop moeten doorvragen.

De belangrijkste zaken die in ieder geval in een briefing moeten staan:

–        Doelgroep Wie wil je met je video gaan benaderen? Het maakt nogal wat uit of je je richt op jongere studenten, of bijvoorbeeld op oudere allochtonen.

–        Doel Wat wil je eigenlijk bereiken? Wanneer heeft de animatie zijn geld terugverdiend?

–        Toegevoegde waarde Wat heeft de kijker aan deze video? Waarom zou hij op “play” moeten drukken en de hele video uitzitten?

–        Call to Action Wat is de vervolgactie waarop je aanstuurt? Wil je dat de kijker informatie aanvraagt of een product koopt? Of wil je iets heel anders bereiken?

Dit zijn enkele van de onderdelen die in de briefing worden uitgewerkt. Pas wanneer alle betrokkenen het helemaal eens zijn over de briefing, kan aan de daadwerkelijke productie worden begonnen. Je zult zien dat de tijdsinvestering in deze fase zichzelf ruimschoots terugverdiend.

Meer informatie over animatie laten maken?

Wil je meer informatie over het laten maken van een animatie video? Bel dan met Donker Media, het animatie bedrijf uit Eindhoven: 040-744 02 52

Gerelateerde artikelen

De advocaat uit Bunnik heeft mij geholpen

Hoe haal je het meeste uit een administratiefranchise?

De voordelen van een verkoop zonder makelaar